Dva vuka u čovjekovoj nutrini - priča o savjesti Novo!

0 preuzimanja

vuk_animacija1Nekada davno je djed svome unuku ispričao jednu životnu istinu: “U nutrini svakog čovjeka vodi se bitka - kao borba između dva vuka. Jedan vuk predstavlja Z L O: predstavlja bijes, zavist, ljubomoru, žaljenje, pohlepu, aroganciju, krivnju, samosažaljenje, grijeh, srdžbu, inferiornost, laž, lažni ponos, egoizam... Drugi vuk predstavlja D O B R O: predstavlja ono što pruža užitak, mir, ljubav, nadu, vedrinu, poniznost, ljubaznost, dobrohotnost, srdačnost, darežljivost, istinu, suosjećanje i vjeru... Unuk se zamisli na nekoliko trenutaka. Sve svoje misli vrijedno usmjeri u dubinu djedovih riječi, pa zapita: Koji vuk na kraju pobijedi? Djed sa smješkom odgovori: “POBJEĐUJE UVIJEK ONAJ KOJEGA HRANIŠ..."
Pregleda: 2108 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Zatrubi ako voliš Isusa
Zatrubi ako voliš Isusa

Nedavno sam prolazio pokraj jedne knjižare s knjigama religioznog sadržaja i zapela mi je za oko auto-naljepnica ZATRUBI AKO VOLIŠ ISUSA!

Sve zavisi o tome što tko vidi?
Sve zavisi o tome što tko vidi?

- "Tko sam ja?" - upita mladić Starca.

- "Ti si ono što ti misliš." - odgovori Starac. - "Objasnit ću ti jednom pričom."

Zanimljivosti

Časopis Association for Psychological Science objavio je 2010. rezultate psiholoških istraživanja koji pokazuju da smo prema ljudima koji su ljubomorni na nas ljubazniji i to prema onima koji su ljubomorni tzv. zlonamjernom zavišću više nego prema onima koji su benigno ljubomorni. Benigne ljubomore je ljubomora u kojoj je izražena motivacija za poboljšanje sebe, a kod zlonamjerne je ljubomore karakteristična želja da se uništi uspješna osoba.

Humor

Došao Mujo kod hože: – Fata me vara. – Razvedi se. – Ne mogu, volim je. – Onda se ne razvodi. – Ali stalno mi je na pameti to što je napravila. – Pa razvedi se. – Ne mogu zbog djece. – Onda nemoj. – Ali ne mogu joj oprostiti… – A ti onda promijeni vjeru – Kako će mi to pomoći? – Tebi nikako. Pomoći će meni. Maltretirat ćeš svećenika….

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)