"Ako Bog da!"... Novo!

0 preuzimanja

Jedan se seljak vratio kući nakon što je čitav dan proveo koseći žito. Reče svojoj ženi:Biblija - Sutra, u podne, sigurno ću završiti kosidbu! Žena mu odgovori: - Moraš shvatiti da će to biti samo ako Bog da, jer znaš da su krhki ljudski planovi. - Siguran sam, ženo moja, da me ni Bog ni đavao neće spriječiti da završim sutra do podne! Sljedećeg dana, u zoru, seljak se uputi prema polju. Idući putem, sretne Sultanovu pratnju. Jedan iz pratnje ga zaustavi i reče mu: - Dobri čovječe, tražim od tebe da nas odvedeš do planina tamo u daljini. Tvoj Sultan mora tamo biti prije večeri a mi ne znam put. Seljak nije mogao odbiti. Sultan ga je otpustio tek navečer.

Usred noći se vratio i kucao na vrata svoje kuće. - Tko je u ovo vrijeme? - upita njegova žena. - Ja sam, tvoj muž, ako Bog da. Otvori, ako Bog da, želim ići spavati, ako Bog da!

Pregleda: 2604 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 11. 2019.

Slični dokumenti

Da Isus dođe danas
Da Isus dođe danas

Isus_liceBi li se presvukao prije nego Ga pustiš unutra? Ili bi sakrio neke časopise i postavio Bibliju na njihovo mjesto? Bi li sklonio svoju svjetovnu glazbu, a izvadio pjesmaricu? Bi li mu mogao dopustiti da uđe odmah ili bi ga zavlačio naokolo?

Razmišljam … kada bi Spasitelj bio s tobom dan-dva, bi li ti nastavio raditi stvari koje redovito radiš? Bi li nastavio govoriti ono što uvijek govoriš? Bi li se tvoj život nastavio kao što živiš svih drugih dana?

Bi li poveo Isusa sa sobom svugdje gdje ideš? Ili bi možda promijenio svoje planove tih dana? Bi li ti bilo drago upoznati ga sa svim svojim prijateljima? Ili bi se ponadao da neki neće navraćati dok On ne završi posjet?

Bi li ti bilo drago da On ostane s tobom za stalno? Ili bi odahnuo kada konačno ode? Možda bi bilo zanimljivo znati što bi ti stvarno radio, da Isus dođe kao osoba biti neko vrijeme s tobom ...

Kako živjeti sigurnije...
Kako živjeti sigurnije...

Biblija_mladih1. U bolnicama se događa 32-33% smrti. Izbjegavajte bolnice iznad svega.

2. U automobilu se dogodi čak 20% tragičnih nesreća, stoga izbjegavajte automobile.

3. U kući se dogodi 17% nesreća - ne ostajte previše u kući. 4. Pješacima se dogodi 14% tragičnih nesreća - izbjegavajte hodanje ulicama i pločnicima. 5. Izbjegavajte putovanja avionom, željeznicom ili brodom jer se u ovim prometalima događa 16% od svih nesreća. Kako se u crkvi događa tek 0,001% smrtnih slučajeva, a i oni su obično povezani s nekim prijašnjim zdravstvenim problemima, logika nam nalaže da je najsigurnije mjesto na svijetu crkva. Biblijsko proučavanje je također sigurno. Postotak smrti tijekom biblijskog proučavanja je još manji. ZBOG SIGURNOSTI - Idite u crkvu i čitajte svoju Bibliju.TO VAM MOŽE SAČUVATI ŽIVOT!

Zanimljivosti

U Grad Rim s Vatikanom godišnje hodočasti oko 8 milijuna vjernika, Lourdes 6 milijuna, Jasnu Goru 4 do 5 milijuna, Fatimu 4 milijuna, Guadelupe 2 milijuna. U Mariju Bistricu pristigne oko pola milijuna hodočasnika.

Humor

“Sigurno ste do sada slušali brojna teološka predavanja”, obraća se dekan profesoru s dugim radnim stažom. “Da”, odgovara mu profesor, “ali Bog mi je dao milost da unatoč svemu, još uvijek vjerujem u Njega”.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)