Redovnik i sotona Novo!

0 preuzimanja

redovnik_animacijaNekom redovniku došao sotona sa povelikim svitkom u ruci - ispisanim s obje strane. ''Što je to?'', pitao je redovnik. ''To je popis tvojih grijeha'', rekao je sotona. Nakon pomnog proučavanja redovnik je vidio da sotona ima potpuno pravo. Na svitku su bili zapisani grijesi koje je davno učinio i zaboravio. ''Dobro'', odgovorio je redovnik, ''je li to sve?'' ''O, ne'', uzviknuo je sotona, ''postoji drugi popis.'' ''Što čekaš? Donesi i njega'', rekao je redovnik. Uskoro se sotona vratio s novim svitkom koji je bio otprilike iste veličine kao i prvi. I redovnik se ponovno složio da su na popisu njegovi vlastiti davno zaboravljeni grijesi. ''Je li to sve?'' ponovno je pitao redovnik. ''Ne, ima još jedan!'' rekao je sotona. ''Pođi onda i njega donesi'', zatraži redovnik. Sotona se vratio s trećim svitkom, a redovnik je nakon što je i njega pažljivo proučio rekao: ''Da, sve su to moji grijesi. Ja sam ih sve počinio. Ima li još?'' ''Ne'', odgovorio je sotona, ''to je sve.'' Rredovnik je otišao do pisaćeg stola, umočio pero u crvenu tintu i na sva tri svitka napisao: ''Krv Isusa, Sina njegova čisti nas od svakoga grijeha.'' (1 Iv 1,7). Razočarana i gnjevna pogleda, sotona se okrenuo i nestao. I ja sam kriv kao i redovnik.

Ali, kad prihvatim Isusa Krista kao svog Spasitelja mogu preko stranica moga bijednog i nedostojnog života napisati divne riječi svetoga Ivana: ''Krv Isusa, Sina njegova čisti nas od svakoga grijeha.'' (1 Iv 1,7)

Pregleda: 1068 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Postoji li zlo?
Postoji li zlo?

Sveučilišni profesor postavio je studentima pitanje: "Je li Bog stvorio sve što postoji?".Jedan student mu je smjelo odgovorio: "Da, Bog je stvorio sve što postoji!"

Ako moram birati, Gospodine, uzmi mi oca a ostavi mi majku...
Ako moram birati, Gospodine, uzmi mi oca a ostavi mi majku...

Uzmi mi oca a ostavi mi majku

Jedna izuzetno teška životna priča koju nikome ne bismo poželjeli da proživi.

Gospa_Fatimska3Majka i otac su imali tešku nesreću. Završili su u bolnici sa teškim ozljedama i u komi. Imali su tri kćeri i sedmogodišnjeg sina. Djeca su puno vremena provodila u crkvi moleći se Nebeskom Ocu i Blaženoj Djevici Mariji da im spasi roditelje.

Jednog jutra svećenik je kod Gospina kipa našao poruku napisanu nezgrapnim dječjim rukopisom. Uspio je pročitati "Draga Majko Marijo ako moram birati između oca i majke, molim te draga Majko Sveta spasi mi majku, a oca mi uzmi sa sobom."

Svećenik je znao da djeca stalno dolaze moliti i pretpostavio je po rukopisu da je poruku napisao dječak. Kad su se djeca došla moliti, svećenik je čekao da završe i onda upitao dječaka zna li tko je napisao poruku. Kad je ovaj potvrdio da je on autor poruke svećenik je pitao zašto je zamolio nebesku Majku da ako mora birati između oca i majke neka mu ostavi majku na životu, a neka oca uzme sa sobom. "Velečasni, ja ću narasti i postat ću jak i moći ću da zamjenim svoga oca u poslovima, ali tko će mi zamijeniti majku". Svećenik na to, vidno potresen, ostade bez riječi.

prepričano prema tekstu na: hr.facebook.com/molitveni.lanac

Zanimljivosti

Biblija sadrži otprilike 3 milijuna slova, raspoređenih u više od tisuću poglavlja.

Humor

Kompjuter me pobijedio u šahu. – Poslije sam ga prebio.

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)