Što čini strah? Novo!

0 preuzimanja

vrata_strah_ilustracijaU jednoj zemlji koja bijaše u ratu vladao je strašan i okrutan kralj.

S ratnim zarobljenicima postupao je ovako: Zatvorio bi ih u jednu veliku prostoriju u kojoj je na jednoj strani bila četa strijelaca, a na drugoj vrata prekrivena prikazima mrtvih i okrvavljenih zatvorenika. Postavio bi zatvorenike u krug i rekao im: “Možete birati: umrijeti izbodeni strijelama mojih ratnika ili proći kroz ova vrata i tamo ostati zatvoreni zauvijek.“ Uvijek su svi izabirali umrijeti od strijela. Kad je rat završio jedan vojnik koji je dugo služio kralja upita svog vladara: Što je iza ovih strašnih vrata? "Otvori, i pogledaj!" odgovorio je kralj. Vojnik je skupio hrabrost. Teškom mukom otvorio je vrata, a tada ga je obasjala zraka sunca i zabljesnula mu oči. Kad ih je uspio otvoriti posve iznenađen uvjeri se da su vrata vodila u SLOBODU!!! Vojnik, ne vjerujući, pogleda kralja i reče: “Uvijek ste zarobljenicima ostavljali mogućnost izbora, ali oni su više voljeli umrijeti nego riskirati da otvore ova vrata!”

Koliko puta se bojimo riskirati?

Koliko puta umiremo zbog naših briga, od straha da otvorimo vrata; vrata naših snova, vrata našeg spasenja, vrata Božje volje, koja nas vode u pravu slobodu, Isusu Kristu?

Pregleda: 1106 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 21. 11. 2019.

Slični dokumenti

Neka nemaju vremena - priča o napasti
Neka nemaju vremena - priča o napasti

Sotona je sazvao svjetsku skupštinu palih anđela. U uvodnom izlaganju je rekao sljedeće:

"Ne možemo zabraniti kršćanima odlaziti u crkvu. Ne možemo im uzeti Bibliju i zabraniti da upoznaju istinu.

Jedna greška na ženi
Jedna greška na ženi

Bog je načinio ženu šestoga dana, radeći prekovremeno. Došao je anđeo i pitao ga: “Zašto trošiš tako puno vremena na nju?” I Bog odgovori: “Jesi li vidio što sam joj joj sve dao, specifikaciju prema kojoj ju oblikujem?" “Mora znati prati, ali ne smije biti od plastike.

Zanimljivosti

Indijski babe imaju razne vrste zavjeta. Npr. stojeći baba nije sjeo 12 godina, ili baba s jednom rukom u zraku, koji stoji na jednoj nozi, oni koji se zavjetuju na šutnju, strogi vegetarijanci koji jedu samo otpadnute plodove ili oni koji godinama ništa ne stave u usta, babe koji nacrtaju krug u šumi ili u planini i ne miču se iz tog kruga.

Humor

– Što ti se ne sviđa u ovoj knjizi za lektiru? – Prevelik je razmak između prve i zadnje stranice.

Poslovice

Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica)