Poput ribe u vodi... Novo!

0 preuzimanja

riba-animacijaU jednoj se basni priča o ribama koje su međusobno razgovarale.

Ima riba koji misle da naš život potpuno ovisi o vodi. No vodu mi nikad nismo vidjele. Što je voda? Par mudrijih riba javilo se za riječ: Čuli smo da u oceanu živi jedna potpuno školovana riba. Ona pozna sve tajne svijeta. Otiđimo k njoj i zamolimo je da nam pokaže vodu.

I tako ribe krenuše na put. Preko utoka rijeke u more i dalje u široki ocean. I nakon dugog puta nađoše veliku i mudru ribu. Kad je čula njihovo pitanje odgovori: Vi glupe ribe! Cijelog života živite u vodi, svuda oko vas je samo voda. I ne znate što je voda? Bez vode vi ne biste bile ribe.

"I more je kao Bog", rekla je Gertruda von le Fort. A mnogi ljudi ni danas nisu svjesni koliko im je bliz. "U njemu živimo, mičemo se i jesmo" (Dj 17,28).

Pregleda: 1058 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 28. 11. 2019.

Slični dokumenti

Vrijeme za obitelj
Vrijeme za obitelj

- Tata! Tata koji je čitao novine promrmlja: - Ma, što je dijete? - Hoću li i ja morati čitati novine kad odrastem? - Pa naravno. - Zašto, tata? Tata nije ništa čuo jer je nastavio čitati novine. - Zašto tata? Želio bih znati!

Ljubav veća i od života... - priča za Valentinovo
Ljubav veća i od života... - priča za Valentinovo

Mladić i djevojka jure na motoru... DJEVOJKA: "Nemoj tako brzo voziti, smanji..." MLADIĆ: "Ne, baš nam je dobro."

Zanimljivosti

U Bibliji se psi spominju 14 puta, lavovi 55 puta, a zanimljivo je da se domaće mačke uopće ne spominju.

Humor

“Pero, jako si se promijenio. Puno si viši nego kad sam te zadnji put vidio; mršaviji si; kosa ti je smeđa a bila je crna…” “Ali ja nisam Pero, ja sam Ivan.” “Što? I ime si promijenio!?!”

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)