Račun majčinske ljubavi Novo!

0 preuzimanja

majka_ilustracija1Jedne večeri, dok je majka pripremala večeru, njezin sin jedinac ušao je u kuhinju s omotnicom u ruci. Ozbiljna izraza lica, predao je majci omotnicu u kojoj je bio pažljivo napisan, i brižno presavijen list papira. Šest puta odnio smeće: 6 KUNA. Tri puta donio kruh i mlijeko: 9 KUNA. Četiri puta obrisao suđe: 5 KUNA. Čuvao sestricu (3 popodneva): 30 KUNA 6 puta pospremio svoju sobu: 20 KUNA Prašina, cvijeće i druge sitnice: 10 KUNA UKUPNO: 80 KUNA. Majka je brižno pogledala sina u oči. Kroz glavu su joj prolazila sjećanja. Uzela je novčanik i bez riječi platila. Zatim je uzela onaj papir i na poleđini napisala: Kuhala za njega 9 godina: 0 KUNA. Bdjela kad je bio bolestan 100 noći: 0 KUNA. Brisla mu suze – mnogo puta: 0 KUNA. Učila s njim iz dana u dan – 3 godine: 0 KUNA. Prala, peglala, čistila za njega – 9 godina: 0 KUNA. UKUPNO: 0 KUNA. Kad je završila, s osmjehom je dala papir dječaku. Nakon što je dječak pročitao ono što je majka napisala, oči su mu se napunile SUZAMA. Okrenuo je papir i na svoj račun napisao velikim tiskanim slovima: "PLAĆENO". Zagrlio je majku i poljubio je u obraz. Kada u osobnim i obiteljskim odnosima počnemo činiti račune gotovo je. Ljubav ili je besplatna ili nije ljubav!

Pregleda: 989 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Živjeti kao Mojsije...
Živjeti kao Mojsije...

Rabin Zuya htio je otkriti tajne života. Stoga je odlučio oponašati Mojsijev život.

Molitva indijske princeze
Molitva indijske princeze

Bog_Otac_StvoriteljKad bi se Bog mogao spoznati svakodnevnm kupanjem,

rado bih bila kit u morskim dubinama. Kad bi se spoznavao jelom korijenja i plodova, obličje koze poprimila bih. Kad bi mi se otkrio nizanjem brojanica, govorila bih molitve na mamutskim perlama. Kad bi klanjanje kipovima skidalo s Njega veo, ponizno štovala bih kremenu planinu. Kad bi se Gospod dao s mlijekom usisati; znala bi Ga mnoga i telad i djeca. Kad bi došao kad napustiš žene, ne bi li tisuće postale eunusi? Ali Mirabai zna da se Gospod može naći. Potrebna je jedino ljubav.

(Mirabai, srednjovjekovna indijska princeza)

Zanimljivosti

Maslinski vrt su 1681. od muslimana otkupili Hrvati, braća Branković iz Sarajeva i darovali ga franjevcima na čuvanje.

Humor

Neki poduzetnik upitao svog župnika: Kome se trebam moliti da mi financijska dolazi rjeđe? – Najbolje sv. Bartulu! Njega su živog oderali, pa zna kako Vam je.

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)