Sedam svjetskih čuda Novo!

0 preuzimanja

Grupu studenata su zamolili da nabroje ono što misle da je danas “Sedam svjetskih čuda”. Iako je bilo nekih razlika, najčešći odgovori su bili: sedam_svjetskih_cuda_ilustracija 1. Egipatske piramide 2. Taj Mahal 3. Grand Canyon 4. Panamski kanal 5. Empire State Building 6. Bazilika sv. Petra 7. Kineski zid Za vrijeme prikupljanja glasova, profesorica je primijetila da jedna studentica još nije završila. Upitala ju je ima li problema sa svojom listom. Djevojka je rekla: „Da. Ne mogu se odlučiti jer ih ima toliko.“ Učiteljica joj je rekla: „Pročitaj ono što si napisala, možda ti mi pomognemo.“ Djevojka oklijevajući pročita:

„Mislim da 7 svjetskih čuda jesu: 1. Vidjeti 2. Čuti 3. Dodirnuti 4. Okusiti 5. Osjećati 6. Smijati se 7. Voljeti“

U sobi je nastala grobna tišina. Stvari koje mi vidimo kao jednostavne i svakodnevne, su stvarno čudesne! Najvrjednije stvari u životu ne mogu se napraviti ili kupiti.

autor nepoznat

Pregleda: 1008 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Priča o istini - Stjepan Lice
Priča o istini - Stjepan Lice

Neki je čovjek uvijek i zbog svega plakao. Nije bilo ničega što ga ne bi moglo rasplakati. Od pregažena mrava do klaunova u cirkusu, u svemu je vidio razlog za plakanje.

Mali slavuj
Mali slavuj

Bio jednom malen slavuj koji se izgubio u šumi. Dugo je tražio roditelje, ali ih nije uspio pronaći. Tako je rastao usamljen bez igdje ikoga.

Zanimljivosti

Lijep običaj da se o mrtvima govori “samo lijepo” potječe u stvari iz straha da će se osvetiti ako se o njima govori drukčije. U drevna vremena se vjerovalo da mrtvace smeta ako se o njima govori.

Humor

Pastoru umrla žena i on se nije osjećao sposobnim održati službu. Biskupu je poslao telegram: JUČER MI JE UMRLA ŽENA! MOLIM POŠALJITE ZAMJENU ZA IDUĆU NEDJELJU.

Poslovice

Nema beznadnih situacija; postoje samo ljudi koji se u određenim situacijama osjećaju beznadno. (Tibetanska)