Čudesno umnažanje vremena - razmišljanje Novo!

0 preuzimanja

sat-animacijaVidje Isus silan svijet, sažali mu se nad njim te im je govorio o neodoljivoj Božjoj ljubavi. A kad je pala večer, rekoše njegovi učenici: Gospodine, otpusti taj narod, već je kasno a nemaju ni vremena. Pružite im vi, reče on, dajte im od svoga vremena! Ta ni sami nemamo vremena, odgovore oni, a ono što imamo - to malo - kako rasporediti na tolike? Ali je među njima bio jedan, koji je imao pet slobodnih termina, za svaki slučaj, uz to dva put po četvrt sata, to ponudi Isusu. Isus, uz smiješak, uze tih pet termina i ono dva put po četvrt sata u svoje ruke. Pogleda na nebo, zahvali, blagoslovi i davaše svojim učenicima da to dragocjeno vrijeme podjele mnoštvu. I, gle, to malo doteklo je svima. Na kraju, još je preostalo punih dvanaest dana od ono malo vremena. Pripovijeda se da su se svi čudili. Vidješe, naime, kako je od nemogućega postalo moguće.

autor nepoznat

Pregleda: 1203 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Pravi asketski život
Pravi asketski život

Dok je s uspavanim djetetom na grudima ležala njegova žena spavajući mirno na jednoj polovici kreveta lažni asketa je oko ponoći objavio: 'Vrijeme je da ostavim svoj dom i potražim Boga.

Krede u boji - razmišljanje
Krede u boji - razmišljanje

Nitko nije znao kad je taj čovjek došao u grad. Činilo se da je oduvijek bio na pločniku najprometnije ulice, ondje gdje su bile trgovine, otmjeni restorani, velika kina, večernja šetališta, sastajališta zaljubljenih.

Zanimljivosti

U Grad Rim s Vatikanom godišnje hodočasti oko 8 milijuna vjernika, Lourdes 6 milijuna, Jasnu Goru 4 do 5 milijuna, Fatimu 4 milijuna, Guadelupe 2 milijuna. U Mariju Bistricu pristigne oko pola milijuna hodočasnika.

Humor

“Sigurno ste do sada slušali brojna teološka predavanja”, obraća se dekan profesoru s dugim radnim stažom. “Da”, odgovara mu profesor, “ali Bog mi je dao milost da unatoč svemu, još uvijek vjerujem u Njega”.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)