Priča o jednom običnom seljaku i jednom svećeniku Novo!

0 preuzimanja

crkva_zima_ilustracijaJedan stari poljoprivrednik se preko brda probijao nekoliko kilometara po dubokom snijegu do kapelice da bi sudjelovao na nedjeljnoj misi. Osim njega i svećenika, nitko se nije pojavio.

“Nisam siguran da ima smisla započinjati s misom, hladno je a sami smo ti i ja – možda bi bilo bolje da se se vratimo u svoje tople domove i popijemo nešto toplo?, upita svećenik. “Znate što, ja sam samo jedan običan seljak,” reče starac, “Ali kada idem nahraniti svoje stado u brdima, i kad se pojavi samo jedna životinja, sigurno je ne pustim da gladuje.” I tako svećenik, pomalo posramljen, započe sa svečanom misom – koja je uključivala kratku procesiju, kađenje, pjevanje, propovijed, obavijesti... i potraja dobra dva sata. Okonča svećenik službu ponosno primijetivši da, bez obzira koliko je mala potreba, naša dužnost time nije umanjena. I tako se zahvali starcu na lekciji koju je naučio od njega. “Je li ovo bilo u redu?”, upita svećenik kad su krenuli kući. “Znate što, ja sam samo jedan običan seljak,” reče starac, “ali kada idem nahraniti svoje stado u brdima, i kad se pojavi samo jedna životinja, sigurno je neću natjerati da pojede sve što sam donio za cijelo stado.”autor nepoznat
Pregleda: 2002 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Krtica i sunce - Stjepan Lice
Krtica i sunce - Stjepan Lice

Nekada su krtica i sunce povazdan bili zajedno. Zanosno su se družili i natjecali tko će se domisliti ljepšoj igri. Kad bi se umorili, počinuli bi zagledani jedno u drugo.

Tri slova - kratka priča o molitvi
Tri slova - kratka priča o molitvi
Pitao biskup jednog običnog vjernika čita li knjige s vjerskim sadržajem. - Ne čitam… jer… ne znam slova. Nikad nisam naučio pisati i čitati… - reče čovjek- ali u svojoj glavi imam TRI SLOVA:

jedno crno, jedno crveno, i jedno bijelo.

- Što znači crno, crveno i bijelo slovo? - upita biskup. - Crno me podsjeća na grijeh i na pakao pa ga se čuvam. - Crveno na Isusovu krv prolivenu za sve nas pa se uzdam u Njegovo milosrđe. - Bijelo me podsjeća na nebo, na raj, na nagradu koju će nam Bog dati ako mu ostanemo vjerni. Biskup na to reče: - Blago tebi! Tvoja tri slova vrijede više nego mnoge knjige koje sam ja pročitao.

Zanimljivosti

U Bibliji se psi spominju 14 puta, lavovi 55 puta, a zanimljivo je da se domaće mačke uopće ne spominju.

Humor

“Pero, jako si se promijenio. Puno si viši nego kad sam te zadnji put vidio; mršaviji si; kosa ti je smeđa a bila je crna…” “Ali ja nisam Pero, ja sam Ivan.” “Što? I ime si promijenio!?!”

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)