Kuća mira - priča Novo!

0 preuzimanja

vrata-animacijaOtac je sa sinčićem zastao u muzeju pred jednom slikom. Zvala se KUĆA MIRA. Mališan je pomno motrio sliku i glasno razmišljao. - Oče, slikar je zaboravio naslikati kvaku na vratima. Kako će mir ući u ovu kuću? Otac, začuđen, odgovori: - Možda slikar hoće reći ovo: Mir u kuću ulazi tek onda kad mu mi iznutra otvorimo vrata.

W. Hoofsűmmer

Pregleda: 1007 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Biti kao ptica
Biti kao ptica

Jeste li već motrili ptice koje se nađu pred nekim problemom, npr. prilikom gradnje gnijezda? Danima i danima one grade svoje gnijezdo skupljajući razne materijale, često donoseći ih izdaleka…

Za koga ti hodaš?
Za koga ti hodaš?

U jednom gradiću na istoku Europe živio je učeni rabi Naftali. U tom mjestu običavali su bogati žitelji, čije su kuće bile na osami, najmiti ljude koji su noću bdjeli nad njihovim posjedom.

Zanimljivosti

Na jugoistoku Rumunjske postoji ikona Rasplakane Gospe za koju se vjeruje da je 1699. godine plakala 26 dana. Ikoni se pripisuje čudesno ozdravljenje od sljepoće stoga joj na blagdan Velike Gospe hrle tisuće hodočasnika.

Humor

– Noćas je kod nas došao anđeo i donio ti malu seku. Želiš li je vidjeti? – A je li anđeo još tu, njega bih radije vidio.

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)