Svađa dvojice monaha Novo!

0 preuzimanja

srednjovjekovni-redovnik-stolBila jednom dva monaha, koji su punih četrdeset godina živjeli u istom samostanu, a da se nijednom nisu posvađali. Jednog dana jedan kaže drugome: - Ne misliš li da bismo se trebali bar jednom posvađati? Ovaj mu uzvrati: - Zašto ne? Oko čega ćemo se svađati? - Mogli bismo oko ovoga kruha - predloži prvi. - U redu, svađajmo se oko kruha. Kako se to radi? Ovako - rekao je prvi – “Ovaj kruh je sada moj. Što ćeš sad?” - Zadrži ga onda - rekao je drugi monah.

Pregleda: 2400 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Mreža ljubavi - kratka poučna priča o opraštanju
Mreža ljubavi - kratka poučna priča o opraštanju

Žena nekog ribara počinila je preljub s nekim mornarom. Prema običaju te zemlje trebalo ju je baciti s neke visoke klisure.

Znak pomirenja - priča iz života Masaija
Znak pomirenja - priča iz života Masaija

U plemenu Masai žive po mnogo čemu zanimljivi stočari i lovci. Dođe li svećenik k njima, podigne šator nekoliko kilometara dalje i prvom čovjeku koji naiđe dade busen svježe trave - znak života za stočare u tom polupustom kraju.

Zanimljivosti

U Kini je samo 1 % katolika, što u brojkama iznosi oko 13 milijuna ljudi. Godišnje svećenici u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu krste oko sto pedeset tisuća odraslih.

Humor

Želiš godišnji odmor? NE MOŽE! Godina ima 365 dana. Dnevno spavaš 8 sati, što godišnje iznosi 122 dana. Ostaje 243 dana. Dnevno imaš 8 sati odmora, što iznosi dodatnih 122 dana. Ostaje 121 dan. 52 dana godišnje su nedjelje, kada se ne radi i ostaje 69 dana. 52 dana godišnje su subote, kada se također ne radi i ostaje 17 dana. Dnevno imaš pola sata pauze, što godišnje iznosi 7 dana. Ostaje 10 dana. 9 dana godišnje su blagdani, pa ostaje jedan jedini radni dan. Taj dan je 1. svibnja, Praznik rada, te se na taj dan ne radi. Kako pored svega ovoga uopće možeš tražiti godišnji odmor?!?

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)