Oglas - razmišljanje Novo!

0 preuzimanja

Traže se ljudi: koji rade, a ne prigovaraju; koji stvaraju, a ne pričaju prazne priče; koji kažu ‘može se’, a ne ‘to je nemoguće’; koji oduševljavaju i ulijevaju zanos, a ne guše svaki zametak oduševljenja svojom hladnoćom; koji proučavaju poteškoće i pronalaze izlaz, a ne zlobni kritičari koji vide samo prepreke; koji prijateljski pomažu graditi maleno dobro, a ne oni koji postavljaju nedostižne ciljeve; koji raspršuju tamu paleći bar jedno svjetlo dobra a ne oni koji troše život proklinjući tamu.

Nepoznat autor

Pregleda: 1029 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Molitva  sv. Tome Akvinskog - prije umnog rada
Molitva sv. Tome Akvinskog - prije umnog rada
[caption id="attachment_3855" align="alignleft" width="169"]Toma_Aquinski sv. Toma Aquinski[/caption] “Neizrecivi Stvoritelju, koji si iz riznice svoje mudrosti odredio tri hijerarhije anđela i postavio ih na nebu u čudesnom redu, koji si prekrasno rasporedio dijelove svemira, Ti, kažem, koji se zoveš istinsko vrelo svjetla i mudrosti i uzvišen izvor, udostoj se uputiti zraku svoje jasnosti u tamu mog uma, uklanjajući od mene dvostruki mrak u kojem sam rođen, mrak i grijeha i neznanja. Ti koji jezik nejačadi činiš rječitim, pouči moj jezik i položi na moja usta milost Tvoga blagoslova. Daj mi oštroumnost u shvaćanju, trajnost u pamćenju, vještinu i lakoću u učenju, temeljitost u tumačenju i obilnu milost govora. Pripravi početak, upravljaj napretkom i upotpuni završetak, Ti koji si pravi Bog i Čovjek, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.” (s latinskog preveo Ivan Zelić)

Zanimljivosti

Jedna od najpoznatijih krvnih osveta (prikazuje se kao turistička atrakcija) odvijala se sredinom 19. stoljeća između obitelji patrijarha Randolph McCoy-a (Kentacky) i obitelji kapetana William Hatfield-a (Virginia). Sukob je odnio mnoge živote s obje strane a navodno je izbio oko vlasništva nad zalutalom svinjom. Eskalirao je nakon ženidbe Roseanne McCoy i Johnsona Hatfielda.

Humor

Za vrijeme propovijedi, koja se poprilično otegla, župnik načas prekine govor uz ispriku: – Nadam se da mi nećete zamjeriti, zaboravio sam sat na stolu. Iz pozadine se čuje duboki muški glas: – Ne brinite, velečasni, u sakristiji imamo kalendar…

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)