Salomonov prsten - o poteškoćama Novo!

0 preuzimanja

prsten_ilustracijaStara židovska legenda kaže da je kralj Salomon naručio prsten kod zlatara. Tražio je da u njega napiše riječi koje će biti istinite i primjenjive u svakom trenutku i u svakoj prilici. Nakon mjesec dana došao je zlatar i predao kralju prsten. Na njemu je pisalo: I TO ĆE PROĆI. Kralj je bio zadovoljan. U teškim danima pomagalo mu je boriti se s teškoćama, a u zaista dobrim danima vratiti se u realnost.

židovska legenda

Pregleda: 1183 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 05. 2020.

Slični dokumenti

Molitva majke Tereze
Molitva majke Tereze
majka_tereza_ilustracijaČovjek je nerazuman, nelogičan, sebičan. Nije važno, voli ga! Ako činiš dobro, pripisat će to tvojim sebičnim ciljevima. Nije važno, čini dobro! Ako ostvaruješ svoje ciljeve, naći ćeš lažne prijatelje i iskrene neprijatelje. Nije važno, ostvaruj svoje ciljeve! Dobro koje činiš, sutra će biti zaboravljeno. Nije važno, čini dobro! Poštenje i iskrenost učinit će te ranjivim. Nije važno, budi iskren i pošten! Ono što si godinama stvarao u času bi moglo razrušeno biti. Nije važno, stvaraj! Ako pomažeš ljudima, možeš loše proći. Nije važno, pomaži im! Daješ svijetu najbolje od sebe, a on će ti uzvratiti udarcima. Nije važno, daj najbolje od sebe! (Natpis na zidu u Shishu Bhavanu, domu za djecu u Calcutti koji je osnovala Majka Tereza)
Propovijed sv. Franje - anegdota iz života
Propovijed sv. Franje - anegdota iz života

Jednog dana sveti Franjo, izašavši iz samostana, sretne brata Ginepra. Bijaše to prostodušan i dobar brat pa ga je Franjo jako volio.

Zanimljivosti

Konoplja je u razdoblju od 3000 godina, sve do 1883., bila bila najkorisnija biljka. Koristila se za izradu tkanina, sapuna, papira, lijekova i ulja.

Humor

Stvori Bog muškarca. Pogleda ga i reče: *“Lijepo si ispao. Zadovoljan sam.” *A onda stvori ženu. *Pogleda je pomno i reče: *“E, ti ćeš se morati šminkati.”

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)