Zbog jedne igle Novo!

0 preuzimanja

Ova priča je ISTINITA. kuca_clipartDogodilo se u kući u kojoj sada stanujem, prije otprilike 60 godina. U to doba, običaj je bio da putnici koje noć uhvati na cesti, u nekoj obližnjoj kući zamole za večeru i noćenje na sjeniku. Tako je bilo i jedne jesenje večeri u Zagrebu. U kuću moje bake i djeda došao je putnik i zamolio za prenoćište. Uz večeru su razgovarali. Pita ga djed: "Odakle idete?" "Idem iz Lepoglave, bio sam u zatvoru 35 godina. A za sve je kriva moja mama." "Pa kako mama, što je napravila?" "Kad sam imao 7 godina otišao sam u susjedovu kuću i ukrao sam iglu za šivanje. Donio sam ju kući, a mama je rekla - bravo sine, baš nam je trebala igla! Nakon toga sam nastavio krasti sitnice po kućama. Počeo sam krasti i od prolaznika i jednom sam u pokušaju krađe ubio čovjeka. Tako je jedna igla i mamina pohvala odredila moj cijeli život..."

preuzeto s jednog bloga

Pregleda: 1175 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Neuspjeh ne znači da si neuspješan
Neuspjeh ne znači da si neuspješan
neuspjeh-ilustracijaNeuspjeh ne znači da si neuspješan. To samo znači da još nisi uspio. To samo znači da do toga moraš doći na drukčiji način. Neuspjeh ne znači da nešto ne možeš imati. To samo znači da nitko nije savršen. Neuspjeh ne znači da si manje vrijedan. To samo znači da imaš razloga krenuti ispočetka. Neuspjeh ne znači da si protratio život. To samo znači upornije pokušaje. Neuspjeh ne znači odustajanje. To samo znači da ti treba još vremena. Neuspjeh ne znači da nikada nećeš uspjeti. To samo znači da si imao mnogo vjere. Neuspjeh ne znači da si loše postupio. To samo znači da si bio spreman pokušati. Neuspjeh ne znači da si bio osramoćen. Neuspjeh ne znači da nisi ništa postigao. To samo znači da si nešto naučio. Robert Schuller
Bi li pobjegao?
Bi li pobjegao?

Nakon što pročitaš ovo pismo postavi si pitanje: "Bi li pobjegao?" Zamisli da se ovo sada događa - upravo tebi...

Zanimljivosti

U Kini je samo 1 % katolika, što u brojkama iznosi oko 13 milijuna ljudi. Godišnje svećenici u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu krste oko sto pedeset tisuća odraslih.

Humor

Želiš godišnji odmor? NE MOŽE! Godina ima 365 dana. Dnevno spavaš 8 sati, što godišnje iznosi 122 dana. Ostaje 243 dana. Dnevno imaš 8 sati odmora, što iznosi dodatnih 122 dana. Ostaje 121 dan. 52 dana godišnje su nedjelje, kada se ne radi i ostaje 69 dana. 52 dana godišnje su subote, kada se također ne radi i ostaje 17 dana. Dnevno imaš pola sata pauze, što godišnje iznosi 7 dana. Ostaje 10 dana. 9 dana godišnje su blagdani, pa ostaje jedan jedini radni dan. Taj dan je 1. svibnja, Praznik rada, te se na taj dan ne radi. Kako pored svega ovoga uopće možeš tražiti godišnji odmor?!?

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)