Mjesečina - razmišljanje Novo!

0 preuzimanja

mjesecina-fotografija Oduvijek sam volio mjesečinu. U njoj se sve stvari čine u isto vrijeme da jesu i kao da nisu. I sebi sâm tako izgledam: da jesam, i kao da nisam. I kad mislim da jesam, skoro da želim da nisam. Jer - jao - ja koji jesam više sam onaj koji nisam. I moglo bi biti da k Bogu dođem kao da jesam, a On će mi reći da nisam. A tada - bolje bi bilo da nije me bilo. A kada mislim da nisam, bude mi žao, jer volim da jesam. O kako je dobro: biti! To možda i ne znam pravo već samo slutim kako je dobro: biti! Jer - i ovo malo što jesam dok nisam, kako je lijepo biti. O ti koji jesi i nikada nisi! O daj mi, biti mi daj! Da jesam, i samo jesam - u tebi!

O ti koji jesi biti mi daj!

fra Bonaventura Duda
Pregleda: 1302 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

U potrazi za pravdom - priča
U potrazi za pravdom - priča

Jednog se dana sokol obruši na skupinu malih ptića i učini pokolj. Preneražena majka tih ptića požalila se kralju šume.

Sretna zdjelica...
Sretna zdjelica...

U šetnji predgrađem poznati skupljač umjetnina spazi pred jednom trgovinom neku šugavu mačku kako iz zdjelice pije mlijeko. Odmah prepozna kako je ta zdjelica vrlo stara i vrlo vrijedna.

Zanimljivosti

Nostradamusova proročanstva odmah nakon izdavanja 1555. godine ocijenjena su kao “užasna zloporaba ljudske lakovjernosti” i već 1558. u Parizu je izašla knjiga koja pobija istinitost njegovih proročanstava.

Humor

“Pero, jako si se promijenio. Puno si viši nego kad sam te zadnji put vidio; mršaviji si; kosa ti je smeđa a bila je crna…” “Ali ja nisam Pero, ja sam Ivan.” “Što? I ime si promijenio!?!”

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)