Kutija prve pomoći Novo!

0 preuzimanja

prva-pomoc-ilustracijaŠto sve treba imati u kutiji za prvu pomoć? Čačkalicu, gumu, flaster, olovku, gumicu za brisanje, čokoladu, vrećicu čaja. Z A Š T O ČAČKALICU Da ne zaboraviš iz drugih “iščačkati” kvalitete koje imaju. GUMU Da te podsjeti da trebaš biti fleksibilan, jer niti stvari niti ljudi nisu onakvi kakvima bi ih ti htio. FLASTER Ako zatreba liječiti duševne boli. OLOVKU Da svaki dan zabilježiš blagoslove (a znaš ima ih mnogo...). GUMICU ZA BRISANJE Da se sjetiš da svi ponekad griješimo i ništa se bitno zbog toga ne dogodi. ČOKOLADICU Da se sjetiš da svatko ima potrebu za dnevnim poljupcem i zagrljajem. I na kraju VREĆICA ČAJA!!! Zašto? Da nađeš malo vremena, odmoriš se i napraviš listu svih dobročinstava koja si doživio ili učinio toga dana. Možda si za svijet samo “Netko”..., ali za “Nekoga, možeš biti cijeli svijet...” ... zato popunjavaj svoju kutiju i ne uskraćuj prvu pomoć.
Pregleda: 2581 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Propovijed sv. Franje - anegdota iz života
Propovijed sv. Franje - anegdota iz života

Jednog dana sveti Franjo, izašavši iz samostana, sretne brata Ginepra. Bijaše to prostodušan i dobar brat pa ga je Franjo jako volio.

Dva hodočasnika  - poučna priča Bruna Ferrera
Dva hodočasnika - poučna priča Bruna Ferrera

Dvojica hodočasnika penjala su se neprohodnim putem šibani hladnim vjetrom. Spremala se snježna oluja. Udari vjetra s ledenih grebena fijukali su kroz pukotine stijena.

Zanimljivosti

U O.Š. grofa Janka Draškovića u Zagrebu postoji povelika zbirka učeničkih šalabahtera. Za ovu zanimljivu zbirku se brine prof. hrvatskog jezika Tilda Raić – Ergović a u popunjavanju joj pomažu kolege iz škole.

Humor

Na prigovore zašto zimi ide na skijanje krakovski kardinal Karol Woytyla uzvratio je: – Vidite, to vam je kod nas običaj. Polovica poljskih kardinala odlazi na snijeg. (U to doba Poljska je imala 2 kardinala)

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)