Starci i vrijeme Novo!

0 preuzimanja

starac_stap_animacijaČekaonica je bila puna ljudi koji su čekali liječnički pregled. Stariji gospodin ustane i priđe šalteru. Uljudno reče:

Gospođo ja sam naručen za deset sati, ali uskoro će jedanaest.

Ne mogu više čekati. Možete li me, molim vas, naručiti za neki drugi dan?

Jedna gospođa nagne se prema drugoj i reče:

Mora da mu je bar osamdeset godina. Kakav to hitan posao

može imati da ne može čekati?

Čovjek je čuo njeno šaptanje. Okrene se gospođi i reče:

Imam osamdeset i sedam godina, gospođo. I baš to je razlog zbog kojega ne mogu dopustiti da uludo potrošim ni minutu vremena koje mi je ostalo od života.

narodna pripovjetka

 

Pregleda: 1162 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 11. 2019.

Slični dokumenti

Nemoj reći oče...
Nemoj reći oče...

molitva_ilustracijaNEMOJ REĆI OČE, AKO SE SVAKI DAN NE PONAŠAŠ KAO SIN.

NEMOJ REĆI NAŠ, AKO ŽIVIŠ IZOLIRAN U SVOJOJ SEBIČNOSTI. NEMOJ REĆI KOJI JESI NA NEBESIMA, AKO MISLIŠ SAMO NA ZEMALJSKE STVARI. NEMOJ REĆI SVETI SE IME TVOJE AKO PSUJEŠ I SPOMINJEŠ BOŽJE IME UZALUD. NEMOJ REĆI DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE AKO NE STVARAŠ MIR NA ZEMLJI. NEMOJ REĆI BUDI VOLJA TVOJA, KAKO NA NEBU TAKO I NA ZEMLJI, AKO NE PRIHVAĆAŠ BOŽJU VOLJU I KAD JE TEŠKO. NEMOJ REĆI KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI DAJ NAM DANAS AKO SE NE BRINEŠ ZA GLADNE, BESKUĆNIKE I NEPROSVJEĆENE. NEMOJ REĆI OTPUSTI NAM DUGE NAŠE AKO NISI SPREMAN OPROSTITI DRUGIMA POGREŠKE, UVREDE,OMALOVAŽAVANJA, RUGANJE, PONIŽAVANJE… NEMOJ REĆI I NE UVEDI NAS U NAPAST AKO IMAŠ NAMJERU OSTATI U GRIJEHU ILI DALJE GRIJEŠITI. NEMOJ REĆI NEGO IZBAVI NAS OD ZLA AKO SE NE BORIŠ PROTIV ZLA. NEMOJ REĆI AMEN AKO JOŠ NISI SHVATIO MOLITVU OČE NAŠ.

Kapljica vode - priča iz života Majke Terezije
Kapljica vode - priča iz života Majke Terezije

Jednom je jedan novinar pokušao isprovocirati Majku Terezu:

“Majko, vi sada imate sedamdeset godina. Kada umrete, svijet će izgledati isto kao i prije vas. Nakon svega truda koji ste uložili što se promijenilo u svijetu?”

Zanimljivosti

U Kini je samo 1 % katolika, što u brojkama iznosi oko 13 milijuna ljudi. Godišnje svećenici u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu krste oko sto pedeset tisuća odraslih.

Humor

Želiš godišnji odmor? NE MOŽE! Godina ima 365 dana. Dnevno spavaš 8 sati, što godišnje iznosi 122 dana. Ostaje 243 dana. Dnevno imaš 8 sati odmora, što iznosi dodatnih 122 dana. Ostaje 121 dan. 52 dana godišnje su nedjelje, kada se ne radi i ostaje 69 dana. 52 dana godišnje su subote, kada se također ne radi i ostaje 17 dana. Dnevno imaš pola sata pauze, što godišnje iznosi 7 dana. Ostaje 10 dana. 9 dana godišnje su blagdani, pa ostaje jedan jedini radni dan. Taj dan je 1. svibnja, Praznik rada, te se na taj dan ne radi. Kako pored svega ovoga uopće možeš tražiti godišnji odmor?!?

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)