Diogenes i novac - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

Diogen_ilustracijaDiogen je uvijek hodao u dronjcima. Najčešće je spavao po trijemovima i predvorjima tuđih kuća. Jednog jutra ga je u predvorju neke kuće gdje je prespavao posjetio jedan ugledni trgovac iz Atene. - Dobro jutro Diogene! - Dobro jutro! - Imao sam jako uspješan tjedan pa sam odlučio da ću ti darovati ovu vrećicu s novcima- - blago zatrese vrećicom u desnoj ruci. Diogen ga pogleda. - Uzmi ga, nema nikakve prevare. Jednostavno želim da bude tvoj. Radi se o mom novcu i darujem ga tebi jer vidim da je tebi sada potrebniji nego meni. - Imaš ga još, zar ne? - Naravno, i to puno. U zadnje sam vrijeme imao puno uspješnih poslova. - I želio bi imati još više nego što sada imaš? - Naravno da bih želio! Kakvo je to pitanje?! - Onda zadrži novac. Tebi je potrebniji nego meni.

Pregleda: 1035 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Sakata lisica
Sakata lisica

Neki je čovjek, idući šumom, opazio lisicu bez nogu i čudio se kako može preživjeti. Tada je opazio tigra koji je nosio plijen u raljama. Tigar se najeo, a ostatak prepustio lisici.

Isus Krist pred crvenim svjetlom za pješake
Isus Krist pred crvenim svjetlom za pješake

Jedan je čovjek imao neobičan problem: nikako nije mogao prijeći cestu kad je bilo crveno svjetlo za pješake, makar na kilometar daleko nije bilo automobila. A kako je bio vjernik, nije htio griješiti pa ni u malim stvarima, a kamoli drugima davati primjer lošeg ponašanja.

Zanimljivosti

Konoplja je u razdoblju od 3000 godina, sve do 1883., bila bila najkorisnija biljka. Koristila se za izradu tkanina, sapuna, papira, lijekova i ulja.

Humor

Stvori Bog muškarca. Pogleda ga i reče: *“Lijepo si ispao. Zadovoljan sam.” *A onda stvori ženu. *Pogleda je pomno i reče: *“E, ti ćeš se morati šminkati.”

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)