Živjeti kao Mojsije... Novo!

0 preuzimanja

Rabin Zuya htio je otkriti tajne života. Stoga je odlučio oponašati Mojsijev život.  Godinama se nastojao ponašati poput njega ali nije postigao rezultate kojima se nadao. Jedne noći, umoran od tolikog proučavanja, pao je u dubok san. U snu mu se pojavio Bog: "Zašto si tako uzrujan, sine moj?" upitao ga je. "Moji dani na Zemlji će završiti, a ja sam još uvijek tako daleko od toga da budem poput Mojsija", odgovori Zuya. "Da mi je trebao drugi Mojsije, već bih ga davno stvorio", odgovori mu Bog. "Kada dođeš pred moj sud, neću te pitati jesi li bio dobar poput Mojsija, već tko si ti bio. Pokušaj biti dobar Zuya."

Pregleda: 919 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom
Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom

Jedna je žena dovela svog sinčića Mahatmi Gandhiju i zamolila ga: "Reci mu da više ne jede kolače."

Prava ljubav
Prava ljubav

Neki se kraljević zaljubi, ali je njegova odabranica bila obična djevojka, pekarova kći, siromašna, ali lijepa i plemenita žena. Nekoliko su godina u braku živjeli skladno i sretno.

Zanimljivosti

Jedna od najpoznatijih krvnih osveta (prikazuje se kao turistička atrakcija) odvijala se sredinom 19. stoljeća između obitelji patrijarha Randolph McCoy-a (Kentacky) i obitelji kapetana William Hatfield-a (Virginia). Sukob je odnio mnoge živote s obje strane a navodno je izbio oko vlasništva nad zalutalom svinjom. Eskalirao je nakon ženidbe Roseanne McCoy i Johnsona Hatfielda.

Humor

Za vrijeme propovijedi, koja se poprilično otegla, župnik načas prekine govor uz ispriku: – Nadam se da mi nećete zamjeriti, zaboravio sam sat na stolu. Iz pozadine se čuje duboki muški glas: – Ne brinite, velečasni, u sakristiji imamo kalendar…

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)