Sedam svjetskih čuda Novo!

0 preuzimanja

Grupu studenata su zamolili da nabroje ono što misle da je danas “Sedam svjetskih čuda”. Iako je bilo nekih razlika, najčešći odgovori su bili: sedam_svjetskih_cuda_ilustracija 1. Egipatske piramide 2. Taj Mahal 3. Grand Canyon 4. Panamski kanal 5. Empire State Building 6. Bazilika sv. Petra 7. Kineski zid Za vrijeme prikupljanja glasova, profesorica je primijetila da jedna studentica još nije završila. Upitala ju je ima li problema sa svojom listom. Djevojka je rekla: „Da. Ne mogu se odlučiti jer ih ima toliko.“ Učiteljica joj je rekla: „Pročitaj ono što si napisala, možda ti mi pomognemo.“ Djevojka oklijevajući pročita:

„Mislim da 7 svjetskih čuda jesu: 1. Vidjeti 2. Čuti 3. Dodirnuti 4. Okusiti 5. Osjećati 6. Smijati se 7. Voljeti“

U sobi je nastala grobna tišina. Stvari koje mi vidimo kao jednostavne i svakodnevne, su stvarno čudesne! Najvrjednije stvari u životu ne mogu se napraviti ili kupiti.

autor nepoznat

Pregleda: 1010 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Najbolji prijevod Biblije - kratka poučna priča
Najbolji prijevod Biblije - kratka poučna priča

NAJBOLJI PRIJEVOD BIBLIJE kratka poučna priča

Biblija-Krist-animacijaČetiri su svećenika raspravljala o vrijednosti različitih prijevoda Biblije.

Jednom od njih je više odgovarao prijevod Kršćanske sadašnjosti zbog kvalitete prijevoda na hrvatski jezik. Drugi se nije složio, tvrdeći da je prijevod Novog zavjeta u Jeruzalemskoj Bibliji bliži grčkom izvorniku.

Treći je objasnio da ga oduševljava neki drugi prijevod...

- A koji prijevod Vama odgovara? – upitali su četvrtoga koji je sve vrijeme šutio, slušajući razloge one trojice.

- Meni se najviše sviđa prijevod moje majke – odgovorio je nakon nekoliko trenutaka razmišljanja.

Trojica svećenika su iznenađeno pogledala kolegu.

- Tvoje majke? - Nismo znali da je tvoja majka prevela Bibliju.

Prevela ju je u život. Svakoga dana svoga života. Bio je to najuvjerljiviji prijevod koji sam ikada vidio.

autor nepoznat

Neka nas blagoslovi
Neka nas blagoslovi

blagoslov_ilustracijaNeka nas Bog blagoslovi nezadovoljstvom jednostavnim odgovorima, poluistinama i površnim odnosima kako bismo mogli oživjeti dubinom svojih srca.

Neka nas Bog blagoslovi srdžbom na nepravdu, ugnjetavanje i iskorištavanje ljudi kako bismo mogli raditi za pravdu, slobodu i mir. Neka nas Bog blagoslovi suzama da ih prolijevamo za one koji trpe bol, odbačenost, glad i rat kako bismo ih utješili i bol im pretvorili u radost. I neka nas Bog blagoslovi s dovoljno nerazumnosti da povjerujemo da i mi u svijetu nešto možemo promijeniti, kako bismo mogli učiniti ono što drugi drže nemogućim! Amen.

(autor nepoznat)

Zanimljivosti

Konoplja je u razdoblju od 3000 godina, sve do 1883., bila bila najkorisnija biljka. Koristila se za izradu tkanina, sapuna, papira, lijekova i ulja.

Humor

Stvori Bog muškarca. Pogleda ga i reče: *“Lijepo si ispao. Zadovoljan sam.” *A onda stvori ženu. *Pogleda je pomno i reče: *“E, ti ćeš se morati šminkati.”

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)