Postoje samo dva svijeta - Stjepan Lice Novo!

0 preuzimanja

andjeo-vrag-ilustracijaPostoje samo dva svijeta - stari svijet i evanđeoski svijet; samo dva načina života - stari život i evanđeoski život. Moguće je biti ili stari čovjek ili čovjek Evanđelja. Stari čovjek teži vladanju, evanđeoski čovjek služenju; Stari je čovjek sklon optuživanju, evanđeoski čovjek opravdavanju. Stari je čovjek sitničav, evanđeoski čovjek velikodušan. Stari čovjek uporno pokušava trgovati s Bogom, evanđeoski čovjek živi život kao dar. Stari čovjek je neprestano zabrinut, u evanđeoskom čovjeku živi djetinje povjerenje. Stari je čovjek sputan prošlošću, evanđeoski čovjek je čovjek budućnosti. Stari čovjek živi u duhu ispraznosti, evanđeoski čovjek u duhu blaženstava.

Stjepan Lice  

Pregleda: 1489 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Kada počinje Božić?
Kada počinje Božić?
Božić počinje kada slabi jakomu slabost oprosti, kada jaki zavoli snagu slaboga, kada bogati počne dijeliti imanje sa siromašnima, kada glasni zastane pokraj nijemoga i shvati što mu je on želio reći, kada značajno postane beznačajno, a nevažno postane važnim i velikim, kad usred tame jedno maleno svjetlo obećava bezbrižnost i život u svjetlu, a ti ne odugovlačiš, nego pođeš, takav kakav jesi, prema tome svjetlu, tada, da, tada počinje Božić. (Rolf Krenzer)
Novac u brašnu - priča o savjesti
Novac u brašnu - priča o savjesti
brasno_vreca_ilustracijaNeki Indijac došao po prvi put seoskom svećeniku i po prvi put zamolio malo brašna od njega. Misionar mu je dao dosta brašna u vrećici, ali znajući da ima veliku obitelj, stavio je i nešto novca. A on se vratio sutradan s novcem u ruci. Reče: "Oče, noćas nisam mogao oka sklopiti. U meni su se čitavu noć borila dva glasa. Jedan je govorio: našao si novac, ali nije tvoj i moraš ga vratiti misionaru koji ti je bio tako dobar i dao ti brašno. Drugi je govorio: Budi lukav: ako ti je dao onu vreći, znači da je sve tvoje, i brašno i novac. Kupi što god hoćeš." Oče, radije ću poslušati onaj prvi glas i živjeti u miru. Zato ti vraćam novac." Je li u prirodi čovjeka da bude pošten ili lukav? Kompromis koji ponizuje čovjeka: Znam, tvoja ti narav ne daje da lažeš niti da snuješ prevare: međutim lijepo je pobjeđivati. Trebaš se odvažiti. Za pokazivanje da smo pošteni bit će i drugih prilika. Ali sada, samo za jedan dan poslušaj mene, zaboravi stid. Imaš još dovoljno života da se pokažeš kao najpošteniji čovjek (Sofoklo)

Umberto de Vanna "s adolescentima"

Zanimljivosti

U Bibliji se psi spominju 14 puta, lavovi 55 puta, a zanimljivo je da se domaće mačke uopće ne spominju.

Humor

“Pero, jako si se promijenio. Puno si viši nego kad sam te zadnji put vidio; mršaviji si; kosa ti je smeđa a bila je crna…” “Ali ja nisam Pero, ja sam Ivan.” “Što? I ime si promijenio!?!”

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)