Jedna ali stvarno dobra stvar Novo!

0 preuzimanja

bicikla-djecak-animacijaLiječnik je nemoćno slijegao ramenima: kod pacijenta ne opažaju se nikakvi znakovi poboljšanja. Već deset dana nije reagirao na lijekove. Bezvoljno ispružen na bolesničkom krevetu, izgledao je kao da se više ne želi boriti za život. Sljedećega je dana liječnik ponovno obišao pacijenta. Iznenadio se. Sve vrijednosti bile su u granicama normale. Starac je sjedio naslonjen na jastuk, a lice mu je dobivalo boju koja ulijeva nadu. Što se dogodilo? Jučer smo se bojali za vaš život, a danas...? Starac se nasmiješio. Dugo je klimao glavom, a zatim priznao: "Imate pravo. Nešto se dogodilo. Jučer me posjetio unuk i rekao: Djede, moraš kući. Pokvario mi se bicikl." Stvarno dobra stvar!

Pregleda: 2368 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Mlijeko za Boga
Mlijeko za Boga

casa_mlijeka

Mojsije je u pustinji susreo jednoga pastira. Proveo je s njim dan i pomogao mu musti ovce. Uvečer je vidio kako pastir najbolje mlijeko ulijeva u posebnu zdjelicu i stavlja na kamen nedaleko mjesta gdje su se nalazili. Mojsije ga zapita komu je to mlijeko namijenjeno, a pastir odgovori:

- To je mlijeko za Boga.

Kad je Mojsije zatražio da mu protumači, pastir reče:

- Uvijek stavljam na stranu najbolje mlijeko i prinosim ga Bogu.

Mojsije upita: - I Bog ga pije?

- Da - odgovori pastir.

Mojsije mu protumači da je Bog duh i da ne treba piti mlijeko. Kako pastir nije htio vjerovati, Mojsije mu predloži da se sakriju iza grma i da vide hoće li Bog doći piti mlijeko.

Kad je pala noć pastir se sakrio i na mjesečini ugledao malu lisicu kako dolazi sitnim koracima iz pustinje. Pogledavši lijevo i desno životinja navali na mlijeko, žedno ga popije i izgubi se u pustinji.

Sutradan Mojsije vidje da je pastir posve utučen. - Što nije u redu? - zapita ga.

- Bio si u pravu - uzdahne pastir - Bog je čisti duh i ne treba moga mlijeka!

Mojsije, začuđen, reče: - Pa trebao bi biti sretan! Sad znaš o Bogu više nego prije nekoliko dana!

- Istina - odgovori pastir - ali propalo je jedino čime sam Bogu mogao pokazivati svoju ljubav!

Mojsije shvati i povuče se u samoću gdje se molio svom dušom. U noći mu se javi Bog i reče:

- Mojsije, prevario si se. Istina je da ne pijem mlijeko, ali sam svejedno sa zadovoljstvom primao mlijeko koje mi je prinosio pastir kao dokaz svoje ljubavi: međutim, kako mi nije bilo potrebno dijelio sam ga s malom lisicom.

(židovska narodna tradicija)

Savjeti za dobar život
Savjeti za dobar život
danas-ilustracijaJednoga dana zamolio sam Boga za savjet kako živjeti na ovoj Zemlji. Bog mi se približio i na uho mi tiho rekao: Budi poput Sunca. Ustani rano, i nemoj ići kasno na počinak. Budi poput Mjeseca. Sjaji u tami ali budi podčinjen većem Svjetlu. Budi poput ptica. Jedi, pjevaj, pij i leti. Budi poput cvijeća, voli sunce i budi vjeran svojim korijenima. Budi poput vjernog psića, ali samo svome Bogu. Budi poput voća. Prekrasan izvana, a zdrav iznutra. Budi poput dana, koji dolazi i odlazi bez hvalisanja. Budi poput oaze. Daj svoju vodu žednima. Budi poput krijesnice, Iako malena, baca svoju vlastitu svjetlost. Budi poput vode, dobar i svima jasno vidljiv. Budi poput rijeke. Uvijek idi naprijed. A iznad svega, budi poput raja: Budi Božji dom. Nauči me da vršim volju tvoju, jer ti si Bog moj.   KAD PROUČIH SVE OVE SAVJETE REKOH: Gospode, ne dopusti da ostanem gdje sam sada. Pomozi mi da postignem ono što Ti želiš da budem.

Zanimljivosti

Jedna od najpoznatijih krvnih osveta (prikazuje se kao turistička atrakcija) odvijala se sredinom 19. stoljeća između obitelji patrijarha Randolph McCoy-a (Kentacky) i obitelji kapetana William Hatfield-a (Virginia). Sukob je odnio mnoge živote s obje strane a navodno je izbio oko vlasništva nad zalutalom svinjom. Eskalirao je nakon ženidbe Roseanne McCoy i Johnsona Hatfielda.

Humor

Za vrijeme propovijedi, koja se poprilično otegla, župnik načas prekine govor uz ispriku: – Nadam se da mi nećete zamjeriti, zaboravio sam sat na stolu. Iz pozadine se čuje duboki muški glas: – Ne brinite, velečasni, u sakristiji imamo kalendar…

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)