Mudrosti Novo!

0 preuzimanja

Učimo od mudrih ljudi

mudrost-ilustracija Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica) S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing) Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica ) Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman) Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica) Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy) Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman) Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear) Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju. (Seneka) Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica) Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica) Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica) Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica) Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica) preuzeto sa: http://vivamudrosti.blogspot.hr
Pregleda: 1079 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Običan radnik
Običan radnik

Nikada nisam prisluškivao tuđi razgovor.

Ali, jedne večeri, kasno, prolazeći našim dvorištem, ulovio sam se da baš to činim. Moja je žena razgovarala s najmlađim sinom, a on je sjedio na kuhinjskom podu.

27 životnih pravila
27 životnih pravila

Da tijelo bude u formi:

  1. sreca_ilustracijaDržat ću se tjednog dana odmora. 2. Spavat ću dovoljno dugo svake noći. 3. Radit ću svakog dana. 4. Izbjegavat ću gubiti energiju: -pretjeranim pričama, mudrovanjima i strahovima -neprestanim razmišljanjem o poslu - stresom na poslu. 5. Brinut ću se o svom zdravlju kao o daru za koji ću morati odgovarati. 6. Držat ću se pravila zdravog življenja. 7. Koristit ću godišnji odmor, što znači: - promjenu svakodnevice, - potpuno odricanje od posla na radnome mjestu u mislima i djelima, - ugodnu tjelovježbu i igru, - dnevno proučavanje nepoznatog, - dnevno bavljenje duhovnim stvarima.

Za umni rast:

  1. Svake ću godine napraviti plan za poticanje umnog napretka.
  2. Taj ću plan odlučno slijediti.
  3. Temeljito ću proučiti jedno poglavlje iz Biblije.
  4. Podrobno ću istražiti znanstveno područje vezano s mojim poslom.
  5. Njegovat ću istraživački životni pristup i opažati stvari oko sebe.
  6. Koristit ću se prilikama za koristan razgovor s drugim ljudima.
  7. Napravit ću jednostavan plan za bilješke o pročitanim knjigama, razgovorima ili razmišljanjima.
  8. Zabilježit ću ono što zahtijeva dodatno proučavanje.
  9. Napisat ću nešto što zahtijeva dodatno proučavanje (članak, seminarski rad).
  10. Povezat ću se s ljudima koje nazivaju pametnima.

Za duhovni rast:

  1. Težit ću dugoročnim planovima za poticanje svoga duhovnog života.
  2. Potrošit ću s vremena na vrijeme pola dana na razmišljanje o svom duhovnom stanju.
  3. Neću nikada propuštati jutarnju molitvu.
  4. Učinit ću sve za poticanje svojeg molitvenog života.
  5. Isplanirat ću tihi čas s Bogom svakog dana.
  6. Redovito ću proučavati Bibliju.
  7. Pročitat ću s vremena na vrijeme neko duhovno štivo.
  8. U crkvu ću odlaziti redovito.
  9. Hrabro ću se boriti protiv grijeha svake vrste - a osobito ''malih grijeha''.
  10. Suosjećat ću s bližnjima u njihovim nevoljama i pokušati im pomoći.

John R. Mott

Zanimljivosti

Jedna od najpoznatijih krvnih osveta (prikazuje se kao turistička atrakcija) odvijala se sredinom 19. stoljeća između obitelji patrijarha Randolph McCoy-a (Kentacky) i obitelji kapetana William Hatfield-a (Virginia). Sukob je odnio mnoge živote s obje strane a navodno je izbio oko vlasništva nad zalutalom svinjom. Eskalirao je nakon ženidbe Roseanne McCoy i Johnsona Hatfielda.

Humor

Za vrijeme propovijedi, koja se poprilično otegla, župnik načas prekine govor uz ispriku: – Nadam se da mi nećete zamjeriti, zaboravio sam sat na stolu. Iz pozadine se čuje duboki muški glas: – Ne brinite, velečasni, u sakristiji imamo kalendar…

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)