Neka nas blagoslovi Novo!

0 preuzimanja

blagoslov_ilustracijaNeka nas Bog blagoslovi nezadovoljstvom jednostavnim odgovorima, poluistinama i površnim odnosima kako bismo mogli oživjeti dubinom svojih srca.

Neka nas Bog blagoslovi srdžbom na nepravdu, ugnjetavanje i iskorištavanje ljudi kako bismo mogli raditi za pravdu, slobodu i mir. Neka nas Bog blagoslovi suzama da ih prolijevamo za one koji trpe bol, odbačenost, glad i rat kako bismo ih utješili i bol im pretvorili u radost. I neka nas Bog blagoslovi s dovoljno nerazumnosti da povjerujemo da i mi u svijetu nešto možemo promijeniti, kako bismo mogli učiniti ono što drugi drže nemogućim! Amen.

(autor nepoznat)

Pregleda: 892 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 24. 09. 2019.

Slični dokumenti

Kvaliteta knjige
Kvaliteta knjige

Kada su pitali Aristotela «kako donijeti sud o kvaliteti neke knjige, odnosno napisanog», odgovorio je: - Prvo je bitno vidjeti je li autor kazao sve ono što je morao kazati, zatim je li kazao samo ono što je trebao kazati, i na kraju, je li to kazao onako kako je to trebao kazati!

Osmijeh
Osmijeh
osmjeh_ilustracijaOsmijeh je kao zeleno svjetlo na semaforu, Kao slatko grožđe na stolu, kao cika djece u toplome moru; Osmijeh je kao novac iz punog novčanika za beskućnika, kao sloboda za uznika; osmijeh je poput kruha za gladna čovjeka. Smiješiti se, to nije posao lak. Ti svojim osmijehom svijetliš i razgoniš mrak. Tvoj osmijeh je uvijek za druge i samo za druge ga nosiš… I, upamti dobro, što više ga trošiš, još više potom tvoje srce puni životom. Imati osmijeh na licu, to ti je kao hodati s vrećom i sve oko sebe darivati srećom. Osmijeh je kao najljepši cvijet za voljeno biće. Iz osmijeha mijenja se svijet i bolji niče. (Božidar Prosenjak)

Zanimljivosti

Konoplja je u razdoblju od 3000 godina, sve do 1883., bila bila najkorisnija biljka. Koristila se za izradu tkanina, sapuna, papira, lijekova i ulja.

Humor

Stvori Bog muškarca. Pogleda ga i reče: *“Lijepo si ispao. Zadovoljan sam.” *A onda stvori ženu. *Pogleda je pomno i reče: *“E, ti ćeš se morati šminkati.”

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)