Većina može misliti krivo Novo!

0 preuzimanja

  • demokracija_ilustracija_glasovanje - Ljudi su rekli da bi Christopher Columbo mogao odjedriti preko ruba Zemlje i strovaliti se, ali on je 1492.godine otkrio novi svijet - Ameriku.

- Svjetina je ismijavala braću Wright zbog njihova pokušaja da naprave letjelicu, ali 1903.g.poletjeli su.

- Alberta Einsteina su njegovi učitelji procijenili kao "izgubljen slučaj", ali on je postao najslavniji znanstvenik 20. stoljeća.

- Glazbenici i kritičari prezirali su Richarda Wagnera i njegovu glazbu, a ipak su njegove kompozicije preobrazile glazbeni svijet.

- George Westinghouse ismijan je kao bedak jer je rekao da želi vlak kočiti zrakom, a danas se njegove kočnice sa stlačenim zrakom primjenjuju u cijelom svijetu.

- Ignatz Semmelweis otkrio je uzrok zbog kojeg je toliko mladih majki umiralo od babinje groznice. Razvio je jednostavne, ali uspješne protuzarazne mjere koje su prihvatili samo malobrojni kolege, a ipak je učestalost smrtnosti bitno smanjena zahvaljujući njegovim istraživačkim načelima.

Možda si baš ti danas živ zahvaljujući tome, ili tvoja mama! Smješkamo se, a ponekad smo i potreseni time koliko je puta većina u krivu, u zabludi. Ili samo stresamo glavom suočeni s nesposobnošću većine da prihvati novo i drugačije. Ipak - griješiti je najozbiljniji problem onda kad se radi o našem odnosu prema Bogu - Stvoritelju. Previše je toga na kocki. Zašto? Zato jer smo ti i ja pogriješili i sagriješili protiv Boga i ljudi, i zaslužujemo pravedan Božji sud. Njegova je riječ, kako kaže Biblija, "...plaća za grijeh je smrt", vječna odvojenost od Boga. Ipak, Bog nam nudi vječni život po Isusu Kristu našem Gospodinu: "Jer Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u njega vjeruje, nego da ima vječni život." U MNOGOME MOŽEŠ POGRIJEŠITI, ALI NE USUĐUJ SE KRIVO PROSUĐIVATI ISUSA KRISTA! Ovakav kakav si, možeš biti spašen vjerom. Grijesi ti se mogu oprostiti i mir Božji može ispuniti tvoj život!

"...onima koji ga prihvatiše, dade da postanu djeca Božja, onima što povjeruju u Njegovo ime..."

Što ili koga želiš odabrati - ljudsku većinu ili Isusa, Božjeg Sina?

kršćanin

preuzeto s palotinci.hr

Pregleda: 1194 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 11. 2019.

Slični dokumenti

Kako dokučiti dubine i tajne ljubavi
Kako dokučiti dubine i tajne ljubavi

Jednom su upitali Zenona iz Eleje (da, onog s paradoksom o Ahileju i kornjači), mogu li se i «mudre glave» također zaljubiti. - Naravno! – odgovorio je ovaj.

Pas pred ogledalom
Pas pred ogledalom

Jednom davno živio je jedan kralj koji je imao ogroman, ali zaista čudan dvorac.

Iznutra je bio prekriven ogledalima - po zidovima, podovima, stropovima, posvuda na tisuće ogledala.

Zanimljivosti

Biblija sadrži otprilike 3 milijuna slova, raspoređenih u više od tisuću poglavlja.

Humor

Idu dva studenta ulicom. – Hoćemo li na kavu ili na predavanje? – Bacimo novčić. Ako ostane u zraku idjemo na predavanje.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)