Izabrani Novo!

0 preuzimanja

braca_clipartDječak koji je živio sa svojim roditeljima dobio je "brata". Kako njegovi roditelji više nisu mogli imati djece odlučili su otići u dom za napuštenu djecu i usvojiti jedno dijete čime bi i sebi i njemu uljepšali život. Tako su i učinili. Jednog su dana sjeli u automobil i krenuli u dom. Od mnoge djece izabrali su dječaka izrazito lijepog lica kratke crne kose. Bio je to dječačić star tek nekoliko mjeseci.

Njihov sin je dobio brata i brinuo se za njega, igrao se s njim, dijelio sve s njim... Dani su prolazili. I godine su prolazile... Jednog dana dva brata su se upustila u ozbiljnu raspravu. Stariji sin je rekao svome posvojenu bratu: "Znaš, mene moji roditelji ipak više vole od tebe, ja sam doista njihov pravi sin, mene je moja mama rodila i zato me sigurno više voli nego tebe. Tko zna čiji si ti sin, čije si ti dijete?!" Njegov brat ga je pogledao i nakon kraće stanke rekao: "Znaš kada su tvoji roditelji došli u dom za napuštenu djecu, od svih klinaca koji su tamo bili oni su baš izabrali mene. Tebe dragi moj brate oni nisu mogli izabrati, ti si se jednostavno rodio i takvog su te morali prihvatiti. Mene su izabrali. Mogli su uzeti bilo koje dijete koje je ležalo u krevetiću pored mene, ali ne, oni su izabrali baš mene". Time je njihov razgovor završio. A Bog je od mnogih ljudi na ovoj zemlji izabrao tebe i mene, izabrao je nas da mu služimo i da radimo za njega. Sviđalo mu se i tvoje i moje lice, dopala mu se naša kosa... Bog je izabrao tebe i mene i upravo zbog toga nas toliko voli i ima strpljenja s nama. Bog je izabrao tebe, Bog je izabrao mene... BOG NAS JE IZABRAO!!!

Pregleda: 1267 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Miš i glazba
Miš i glazba

Jednom je prilikom učiteljica zamolila Steviea Morrisa da joj pomogne pronaći miša koji je pobjegao za vrijeme pokusa. To ne bi bilo ništa čudno da Stevie nije bio slijep.

Molitva šume
Molitva šume

Čovječe, kad pored mene prođeš,

nemoj podići ruku ni na jedno stablo, ni na jedan grm. Nemoj me nepromišljeno ozlijediti. Ja sam toplina tvoga doma i ognjišta u hladnim zimskim noćima, prijateljski hlad i štit od vreline ljetnoga sunca.

srna_suma

Ja sam drvo tvoje kolijevke, trijem tvoje kuće, daska tvojega stola, postelja na kojoj spavaš i odmorište vječnog počinka.

Čovječe, poslušaj me i usliši molitvu moju: Ne ruši me nepotrebno, ne spaljuj me nepažnjom, ne sijeci me nerazumno, ne ozlijedi me bezobzirno. Očuvaj me za svoju djecu.

MOLITVA ŠUME

Suma

Prolazniče ! Kad pored mene prođeš I poželiš podići svoju ruku na mene, Pazi, nemoj me ozlijediti jer: ... Ja sam trijem tvoje kuće, Daska na tvome stolu, Postelja na kojoj spavaš, I drvo od kojeg gradiš. Tvoja lađa, Ja sam držalica tvoje motike, Vrata tvoga obora, Drvo tvoje koljevke I mrtvačkog sanduka. ... Prolazniče, slušaj moju molitvu: “Ne ozljedi me!”

(Miroslav S. Mađer)

Zanimljivosti

Puno ime Los Angelesa je ”El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de los Angeles de Porciuncula”, što u prijevodu znači Grad Anđela.

Humor

Zaručnici došli na vjenčanje sa zakašnjenjem od oko sat vremena. Kad su napokon stigli župnik će ljutito: Sljedeći put vas neću čekati ni minute!!!

Poslovice

Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluhim. (Indijska)