Šest zvona Novo!

0 preuzimanja

zvona_animacijaBila jednom jedan mali restoran koji se zvao SREBRNA ZVIJEZDA. Vlasnik nije uspijevao povezati kraj s krajem, iako je poduzeo sve kako bi privukao goste: restoran je bio ugodno mjesto, posluga ljubazna, a cijene razumne. Očajan, pitao je za savjet jednog mudraca.

Saslušavši njegovu tužnu povijest, mudrac reče: "To je vrlo jednostavno. Moraš promijeniti ime svog restorana." "To ne mogu!" odgovori čovjek. "Moj otac i moj djed zvali su ovaj restoran SREBRNA ZVIJEZDA i pod tim imenom je poznat u cijelom kraju." Mudrac će na to: "Moraš je nazvati PET ZVONA i objesiti šest zvona iznad ulaznih vrata." "Šest zvona? To je glupo. Čemu bi to služilo?" "Pokušaj i vidjet ćeš", reče mudrac smiješeći se. I tako je vlasnik restorančića pokušao. Nakon nekog vremena primjetio je: svaki putnik koji bi prolazio pokraj restorana ušao bi unutra upozoriti na zabunu, i svaki je mislio da nitko drugi to nije opazio. Jednom ušavši bili su iznenađeni ljubaznošću posluge i ostali su da se okrijepe, i tako su ugostitelju pribavljali zaradu koju je dugo vremena uzalud tražio.

Pregleda: 1101 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Predodžba majke
Predodžba majke

majka_ljutnja_ilustracija4 godine: Moja mama može sve! 8 godina: Moja mama zna puno toga! Doista puno toga! 12 godina: Moja mama zapravo i ne zna baš sve. 14 godina: Naravno, mama o tome nema pojma. 16 godina: Mama? Beznadno je staromodna. 18 godina: Ona? Vrijeme ju je pregazilo! 25 godina: Zapravo, mogla bi nešto o tome znati. 35 godina: Prije nego što odlučimo, 'ajmo pitati mamu. 45 godina: Pitam se što mama misli o tome… 65 godina: Kad bih barem mogla o tome razgovarati s mamom…

Shakespeare nikad nije postojao
Shakespeare nikad nije postojao

U jednom društvu u prisustvu francuskog pisca i komičara Alphonse Allaisa govorilo se kako veliki pisac William Shakespeare nikada nije postojao i da je njegova djela napisao netko drugi.

Zanimljivosti

Iako je položaj gladijatora u Rimskom carstvu bio malo bolji od položaja robova vješti gladijatori bili su poštivani kao heroji.

Humor

Idu dva studenta ulicom. – Hoćemo li na kavu ili na predavanje? – Bacimo novčić. Ako ostane u zraku idjemo na predavanje.

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )