Vrijeme za obitelj Novo!

0 preuzimanja

novine- Tata! Tata koji je čitao novine promrmlja: - Ma, što je dijete? - Hoću li i ja morati čitati novine kad odrastem? - Pa naravno. - Zašto, tata? Tata nije ništa čuo jer je nastavio čitati novine. - Zašto tata? Želio bih znati! - Aaa? Što zašto? - Zašto ću i ja morati čitati novine kad budem velik? - O, moj Bože, odrastao čovjek čita novine. Pa mora se biti u tijeku događanja! - Što to znači biti u tijeku događanja, tata? - O nebesa! Dijete, to ti je kao... orijentirati se... razumiješ li? - Ne razumijem! - O tome ćemo govoriti drugi put. Sad me napokon pusti da čitam. - A zašto ti, tata, ne možeš čitati ako s tobom razgovaram? - Jer mi to smeta, dijete. Govor uvijek smeta. Uopće treba što je manje moguće govoriti, zapamti to! - Ali naš učitelj govori vrlo mnogo, tata! - E sad mi je prekipilo. Dakako, on je učitelj. Učitelji smiju govoriti. Ali djeca moraju šutjeti, razumiješ li? - Ali... ali kad u školi ne otvorim usta cijeli sat učitelj me ukori. - Ma dosta već jednom! Hoću čitati! Ako nastaviš dalje s pitanjima bit ću zreo za ludnicu! - Hoćeš li i tamo morati čitati novine? - Ne! Ne! Ne! Gospode Bože! Pa tamo nema novina! - A fino! Tada ću te tamo posjetiti i moći ću s tobom razgovarati, a da ti to ne smeta!

Pregleda: 1291 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 11. 2019.

Slični dokumenti

27 životnih pravila
27 životnih pravila

Da tijelo bude u formi:

  1. sreca_ilustracijaDržat ću se tjednog dana odmora. 2. Spavat ću dovoljno dugo svake noći. 3. Radit ću svakog dana. 4. Izbjegavat ću gubiti energiju: -pretjeranim pričama, mudrovanjima i strahovima -neprestanim razmišljanjem o poslu - stresom na poslu. 5. Brinut ću se o svom zdravlju kao o daru za koji ću morati odgovarati. 6. Držat ću se pravila zdravog življenja. 7. Koristit ću godišnji odmor, što znači: - promjenu svakodnevice, - potpuno odricanje od posla na radnome mjestu u mislima i djelima, - ugodnu tjelovježbu i igru, - dnevno proučavanje nepoznatog, - dnevno bavljenje duhovnim stvarima.

Za umni rast:

  1. Svake ću godine napraviti plan za poticanje umnog napretka.
  2. Taj ću plan odlučno slijediti.
  3. Temeljito ću proučiti jedno poglavlje iz Biblije.
  4. Podrobno ću istražiti znanstveno područje vezano s mojim poslom.
  5. Njegovat ću istraživački životni pristup i opažati stvari oko sebe.
  6. Koristit ću se prilikama za koristan razgovor s drugim ljudima.
  7. Napravit ću jednostavan plan za bilješke o pročitanim knjigama, razgovorima ili razmišljanjima.
  8. Zabilježit ću ono što zahtijeva dodatno proučavanje.
  9. Napisat ću nešto što zahtijeva dodatno proučavanje (članak, seminarski rad).
  10. Povezat ću se s ljudima koje nazivaju pametnima.

Za duhovni rast:

  1. Težit ću dugoročnim planovima za poticanje svoga duhovnog života.
  2. Potrošit ću s vremena na vrijeme pola dana na razmišljanje o svom duhovnom stanju.
  3. Neću nikada propuštati jutarnju molitvu.
  4. Učinit ću sve za poticanje svojeg molitvenog života.
  5. Isplanirat ću tihi čas s Bogom svakog dana.
  6. Redovito ću proučavati Bibliju.
  7. Pročitat ću s vremena na vrijeme neko duhovno štivo.
  8. U crkvu ću odlaziti redovito.
  9. Hrabro ću se boriti protiv grijeha svake vrste - a osobito ''malih grijeha''.
  10. Suosjećat ću s bližnjima u njihovim nevoljama i pokušati im pomoći.

John R. Mott

Sve se vraća istom mjerom
Sve se vraća istom mjerom

Bio jednom jedan seljak koji je prodavao maslac pekaru. Ali pekar posumnja u seljaka i odluči izmjeriti maslac da provjeri je li mu seljak dao pravu količinu. I stavi on maslac na vagu.

Zanimljivosti

Prva slova riječi FAMILY znače Father and mother I love You.

Humor

Da žive u današnje vrijeme: Sveti Jure bi se našao na meti društva za zaštitu životinja i vjerojatno dekanoniziran. Homer bi bio suđen zbog klevete i širenja lažnih vijesti. Mojsije bi bio optužen za izazivanje opće opasnosti i remećenja eko-sustava. Aladin bi pokušao protrljati žarulju i ubila bi ga struja. Cezar bi bio svrgnut zbog neodgovorne politike na Rubikonu i osuđen zbog nezakonite kocke. Odisej bi se, nakon povratka kući, suočio s brakorazvodnom parnicom kao odštetom za neredovito ispunjavanje bračnih dužnosti i prijevaru. Kraljević Marko bi dobio trajnu zabranu za jahanje zbog pijanstva, kao i tužbu zbog navođenja životinja na alkoholizam i uništavanje putne infrastrukture. Edip bi pronašao dobrog psihoanalitičara i izbjegao incest. Orfej bi se drogirao i izdavao albume za “Croatia records”. Kaligula bi bio gradonačelnik. Nostradamus bi imao agenciju za proricanje i plaćeni termin na Net-TV. Tesla bi i dalje bio ispred svog vremena.

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)