Srce miša - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

mis_ilustracija-clipartJedan je miš živio u neprestanom strahu od mačaka. Čarobnjak neki sažalio se nad njim i pretvorio ga u mačku. Ali miš je tada počeo strahovati od pasa. Čarobnjak ga je onda pretvorio u psa, ali ovaj se počeo bojati pantere. Kad ga je čarobnjak međutim pretvorio u panteru, on se počeo bojati lovaca. Čarobnjak ga je na to ponovo pretvorio u miša s riječima: “Ne mogu ti pomoći jer ti imaš srce miša.”

indijska basna

Pregleda: 1637 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 28. 11. 2019.

Slični dokumenti

Savjeti za dobar život
Savjeti za dobar život
danas-ilustracijaJednoga dana zamolio sam Boga za savjet kako živjeti na ovoj Zemlji. Bog mi se približio i na uho mi tiho rekao: Budi poput Sunca. Ustani rano, i nemoj ići kasno na počinak. Budi poput Mjeseca. Sjaji u tami ali budi podčinjen većem Svjetlu. Budi poput ptica. Jedi, pjevaj, pij i leti. Budi poput cvijeća, voli sunce i budi vjeran svojim korijenima. Budi poput vjernog psića, ali samo svome Bogu. Budi poput voća. Prekrasan izvana, a zdrav iznutra. Budi poput dana, koji dolazi i odlazi bez hvalisanja. Budi poput oaze. Daj svoju vodu žednima. Budi poput krijesnice, Iako malena, baca svoju vlastitu svjetlost. Budi poput vode, dobar i svima jasno vidljiv. Budi poput rijeke. Uvijek idi naprijed. A iznad svega, budi poput raja: Budi Božji dom. Nauči me da vršim volju tvoju, jer ti si Bog moj.   KAD PROUČIH SVE OVE SAVJETE REKOH: Gospode, ne dopusti da ostanem gdje sam sada. Pomozi mi da postignem ono što Ti želiš da budem.
Godišnja doba - poučna priča
Godišnja doba - poučna priča

Bio jednom jedan čovjek koji je imao četiri sina. Želio je da njegovi sinovi nauče da ne smiju prebrzo suditi o stvarima i događajima pa ih je poslao jednog za drugim u potragu za stablom kruške koje se nalazilo daleko od njihova doma.

Zanimljivosti

Na okviru od iskucanog srebra u kojem se nalazi slika Čudotvorne Gospe Sinjska piše “Svetoj Mariji od Milosti grada Sinja”.

Humor

Neki je svećenik šećući molio časoslov u dvorištu. Nenadano zapuše vjetar i okrene mu dvije-tri stranice časoslova. On sav zadovoljan reče: “Hvala ti, oče, nisam se usudio baš toliko”

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)