Dva prijatelja Novo!

0 preuzimanja

Ovo je priča o dvojici prijatelja koji su išli pustinjom. Putem su se porječkali i prvi je udario drugoga. Udareni se osjetio povrijeđenim i šutke je napisao u pijesku: DANAS SAM DOBIO UDARAC OD MOG NAJBOLJEG PRIJATELJA. Produžili su tako sve dok nisu našli jednu oazu gdje su se odlučili okupati. Onaj što je dobio udarac zamalo se nije utopio, ali život mu je spasio onaj drugi. Kad je došao k sebi, urezao je u jednom kamenu: DANAS MI JE MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ SPASIO ŽIVOT! Onaj koji je udario svog najboljeg prijatelja upita: "Kad sam te udario, poruku si napisao u pijesku, a sada je urezuješ u kamen. Zašto?" Prijatelj mu odgovori: "Kad nam netko napravi nešto loše, to trebamo zapisati u pijesku da bi vjetrovi ubrzo izbrisali, ali kad netko napravi nešto dobro, to trebamo urezati u kamen da ostane zabilježeno zauvijek!" NAUČI SE DA RANE UPISUJEŠ U PIJESAK, A SREĆU UREZUJEŠ U KAMEN. Dobro pamti, a loše zaboravljaj i praštaj!

Pregleda: 988 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Sve što trebam znati naučio sam još u vrtiću
Sve što trebam znati naučio sam još u vrtiću

vrtic_ilustracija   Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta.     A evo što sam ovdje naučio: - Sve podijeli s dugima! - Igraj pošteno! - Ne tuci ljude! - Svaku stvar vrati gdje si je našao! - Počisti za sobom! - Ne uzimaj što nije tvoje! - Kad nekoga povrijediš, ispričaj se! - Peri ruke prije jela! - Pusti vodu u zahodu! - Topli keksi i hladno mlijeko su zdravi! - Živi uravnoteženo: malo uči, malo razmišljaj, crtaj, slikaj, pjevaj i pleši, igraj se i radi - svaki dan od svega pomalo. - Svakog poslijepodneva odspavaj! - Kad iziđeš u svijet, budi oprezan u prometu, drži se za ruke i ne udaljavaj se od svoga druga! - Ne zaboravi da čudo postoji! (Robert Fulghum - "Sve što treba da znam naučio sam još u vrtiću")

O neuspjesima - priča iz života
O neuspjesima - priča iz života

Kad se Hank Aaron 1974. godine približio rekordu Boba Rutha, nazvao sam jednog jutra njegov bejzbol klub i pitao: “Znam da Henk ima sedam stotina deset home runa (potez u bejzbolu) i da mu treba još samo pet da bi oborio Rutov rekord, ali mene zanima koliko on ima promašaja?”

Zanimljivosti

Ispred ikone Marijina Navještenja na otoku Tinos u Grčkoj mora jednom u životu proći svaki Rom pravoslavne vjere. Glavnom ulicom do svetišta, 800 metara prolaze uglavnom na koljenima ili puzeći. Katolici ovo pravoslavno svetište nazivaju Egejskim Lurdesom.

Humor

Novi zatvorski kapelan svoju prvu propovijed u zatvorskoj kapeli započe riječima: Drago mi je vidjeti vas ovdje okupljene u tako velikom broju…

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)