Bumbar - o postojanju Boga Novo!

0 preuzimanja

bumbar-fotografijaŽeleći ohrabriti one koji nemaju pouzdanja u svoje snage i sposobnosti Arthur Lassen je čovjeka usporedio s bumbarom: Tko god misli ili govori Ja to ne mogu!, sam si postavlja nepotrebne granice.

Bumbar ima površinu krila 0,7 četvornih centimetara nasuprot težine 1,2 grama. Prema aerodinamičnim zakonima bumbar ne može letjeti. Veličina, težina i oblik njegova tijela u odnosu na raspon njegovih krila, rezultiraju time da mu je letenje nemoguće.

No, budući da bumbar nije svjestan te znanstvene činjenice i da je sav usmjeren na postizanje svoga cilja, on ipak leti i svakodnevno skupi malo meda.

autor nepoznat

Pregleda: 2587 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Priča o kruhu i nogometu
Priča o kruhu i nogometu

Toga predvečerja u jednoj ulici u predgrađu velikoga grada uzavrelo je kao u kotlu. Vriska, galama, pravdanje i poneka teška riječ za dječja usta. Dječaci su igrali nogomet, a umjesto lopte naganjali su staro pecivo koje je Ivan našao pored kante za smeće.

Dječak i pas - priča o diskriminaciji osoba s invaliditetom
Dječak i pas - priča o diskriminaciji osoba s invaliditetom

U izlogu trgovine kućnim ljubimcima pojavio se natpis «PRODAJU SE PSIĆI». Neki je dječak pročitavši natpis odlučio ući u trgovinu da se raspita. «Koliko koštaju psići?», pitao je vlasnika trgovine.

Zanimljivosti

Biblija sadrži otprilike 3 milijuna slova, raspoređenih u više od tisuću poglavlja.

Humor

Idu dva studenta ulicom. – Hoćemo li na kavu ili na predavanje? – Bacimo novčić. Ako ostane u zraku idjemo na predavanje.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)