Zeleno ili bijelo Novo!

0 preuzimanja

zeleno-bijelo-ilustracija-price-vjeronaukDva su vrapčića u proljeće bezbrižno čavrljala, na grani vrbe. Jedan se udobno smjestio na vrhu vrbe, a drugi u račvama iz kojih se vrba granala. “Baš je krasno ovo zeleno lišće.” Vrapčić u račvama to shvati kao izazov, pa odbrusi: "Zeleno? Zar si ti slijep? Bijelo je!" Onaj s vrha ljuto odbrusi: “Slijep si ti! Lišće je zeleno!” Onog gore spopao je bijes. Dobit će svoje! Onaj dolje usmjerio je svoj kljun prema onom gore. Nije se maknuo s mjesta, iako se onaj odozgo sručio na nj. Perje mu je stršalo na sve strane. Prije bitke pogleda gore: “Oh, pa odavde je uistinu bijelo!” Predloži svome prijatelju da odu gore. “Vidiš...” “Oh! Odavde je zeleno!!!” Ne sudi nikoga dok nisi barem sat vremena u njegovim cipelama hodao njegovim putem!

Bruno Ferrero

Pregleda: 981 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Anđeo jednog djeteta
Anđeo jednog djeteta

Bilo jednom jedno dijete koje se pripremalo doći na svijet. Jednog dana ono upita Boga: - "Gospodine, rekli su mi da ćeš me sutra poslati na Svijet, ali ja sam tako sitan i nemoćan, kako ću živjeti tamo?"

Pljesak zahvalnosti
Pljesak zahvalnosti

Nakon što je glazbena umjetnica, po završetku svoga uspješnog nastupa, ispraćena burnim pljeskom, napustila pozornicu, na pozornicu su hitrim korakom izašla tri muškarca.

Zanimljivosti

Židovi su Pilata tužili caru zato što je postavio zlatne grbove carstva na svoju palaču u Jeruzalemu što je vrijeđalo njihove vjerske osjećaje i Tiberije je naredio da se grbovi premjeste u Cezareju u kojoj je bilo glavno upraviteljevo sjedište.

Humor

Mladić je upravo položio vozački pa je molio oca, inače pastora, da se dogovore oko korištenja jedinog auta u obitelji. Otac ga je odveo u radnu sobu i rekao: ”Ovako ćemo: popravi ocjene, proučavaj malo više Bibliju i skrati kosu pa ćemo razgovarati o automobilu.” Mjesec dana kasnije otac bideći napredak svoga sina reče: ”Sine, ponosim se tobom: ocjene si popravio i Bibliju čitaš više nego ikada. Ali, još se nisi ošišao.” ”Znaš, tata”, odgovori ovaj, ”malo sam razmišljao o tome. Vidiš, Samson je imao dugu kosu, pa Mojsije, Noa… pa čak i Isus.” ”Tako je” reče otac. ”I kamo god su išli – išli su pješice.”

Poslovice

Djeca dobivaju udarce koji pripadaju roditeljima. (Talijanska)