Vrijeme za razmišljanje Novo!

0 preuzimanja

Kinez-ilustracijaU dnevoj Kini, kažu, neki seljak uzgajao je rižu na polju iznad kanjona. Svakog je dana više puta silazio u kanjon po vodu da bi natopio svoje polje. Onda su u Kinu došli Europljani. Učili su ljude kako će olakšati svoj mučan posao. Tako rekoše tom seljaku kako bi mogao crpkom crpsti vodu iz kanjona. Čemu tolika muka? Seljak im uljudno odvrati: Ne budem li više nosio vodu iz kanjona, izgubit ću vrijeme - vrijeme za razmišljanje.

Pregleda: 957 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Božićne zanimljivosti
Božićne zanimljivosti

Grof Nikola Monte Mellini napisao je godine 1709. nekoliko stihova i rečenica s lijepim željama za Božić te poslao svojim prijateljima i rodbini, stoga se smatra izumiteljem božićnih čestitki. Iako je zamisao bila lijepo prihvaćena slanje čestitki za Božić proširilo se tek u 19. stoljeću kada su dvije tiskare u Milanu počele prodavati razglednice s prigodnim crtežima.

Žabica
Žabica

Bila jedna grupa žabica koje su se htjele natjecati.

Željele su se popeti na visoku kulu.

Došlo je mnogo gledatelja da daju podršku žabicama.

Utrka je počela...

Zanimljivosti

Na okviru od iskucanog srebra u kojem se nalazi slika Čudotvorne Gospe Sinjska piše “Svetoj Mariji od Milosti grada Sinja”.

Humor

Neki je svećenik šećući molio časoslov u dvorištu. Nenadano zapuše vjetar i okrene mu dvije-tri stranice časoslova. On sav zadovoljan reče: “Hvala ti, oče, nisam se usudio baš toliko”

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)