Knjiga od jedne jedine riječi Novo!

0 preuzimanja

Raspeti-KristNeki pisac imao je jednu čudnu ideju, koja mu nije davala mira ni danju ni noću. Htio je napisati knjigu koja bi bila sastavljena od samo jedne stranice. Na toj jedinoj stranici bio bi samo jedan red, a u tom redu samo jedna riječ. Ali riječ u kojoj bi bila sadržana sva misao piščeva. Godinama je o tome razmišljao ali nije uspio naći tu jednu jedinu riječ.

Ono što je bilo njemu nemoguće, nama kršćanima je moguće. U našoj vjeri nalazi se jedna riječ u kojoj je sve sadržano: objavljenje i misterij, osnova Božja i određenje čovjekovo, veselje, snaga, filozofija i vjera. Ta riječ je: Raspeti. U toj riječi sadržano je čitavo kršćanstvo.

"Pogled na križ, što se diže nad ovim grobom u znak nade, napunja me šutnjom. O da bi se vi u svojim mislima prenijeli preko onoga dubokoga ponora, što dijeli zemaljske znanosti, - koje su tako uske i ograničene u svakom pogledu, makar na njima radili ljudi i izvanrednih sposobnosti, - do onih uzvišenih istina božanske znanosti, koje će se nama istom u nebu objaviti." (Augustin Cauchy, franc. matematičar ožalošćenima na grobu svog kolege Binet-a)

iz knjige Primjeri privlače, Biskupski ordinarijat, Katehetski ured, Split 1965.

Pregleda: 1032 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Bog postoji - poučna priča za vjeronauk
Bog postoji - poučna priča za vjeronauk

Čovjek je otišao u brijačnicu ošišati svoju kosu i skratiti bradu kao i obično. Počeo je pričati sa brijačem. Pričali su o mnogim stvarima i raznim temama. Iznenada dotakli su temu o Bogu.

Promijeniti svijet
Promijeniti svijet

Jednom u jedan grad došao je prorok i počeo vikati na najvećem gradskom trgu kako je potrebna promjena u životnom hodu grada. Prorok je vikao i vikao i poprilično mnoštvo je dolazilo čuti ga, iako više iz radoznalosti nego li zbog istinskoga zanimanja.

Zanimljivosti

Brazilac Cafu, jedini nogometaš u povijesti koji je igrao u čak tri finala World Cupa, pravim imenom je Marcos Evangelista de Moraes.

Humor

Imaš li Facebook? – DA MSN? – DA Skype? – DA Twitter? – DA A mozak? – Imam i njega ali sam zaboravio lozinku.

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)