Cijeni ono što imaš u životu... Novo!

0 preuzimanja

flickriver - za nekomercijalnu ponovnu upotrebu

Moj prijatelj je jako dobar čovjek ali ima jednu veliku manu - stalno se žali kako nema ništa.

Svaka druga riječ mu je: “Eh kada bih ja imao ovo ili ono”.

Jednom smo putovali vlakom i preko puta nas stajala je starica suha lica i pohabane odjeće. Kad je vlak prošao pored skupocjenog automobila, moj prijatelj je po običaju počeo: “Eh kad bih ja imao ovakav automobil, ja sam slijepac, nemam ništa, cijeli život siromah”

Ljutitim glasom starica progovori: “Sine, zašto kažeš da si slijepac? Bi li dao svoje oko za taj automobil?” Ovaj odgovori u čudu da ne bi.

Tada ga upita: “Bi li dao za vreću novaca svoju ruku? Ili za veliku kuću, tvoju pamet?” On isto odgovori negativno.

Tada se starica nasmija pa reče: ”Eto bogat si imaš i novce i kuću i auto “. Više se nikad nije požalio.

Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, ali kada su one ugrožene sva bogatstva padaju u vodu. Čudno je to da oni kojima fali jedna od ovih stvari, nikada nisu maštali o bogatstvu.

izvor: svjedocanstva.wordpress.com

Pregleda: 1072 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Euzebijeva moliva iz I. stoljeća
Euzebijeva moliva iz I. stoljeća

(Da budem mirotvorac)

molitva_ruke_drvoDaj mi, Bože,

- da ne budem neprijatelj ni jednoga čovjeka, ali da budem prijatelj svega što je trajno i vječno; - da nikada ne smišljam zlo portiv ikoga, a ako meni tko što loše smišlja, neka budem pošteđen, a da ne povrijedim onoga koji mi je htio nauditi; - da samo dobro ljubim, i tražim i postižem; - da svim ljudima želim sreću i nikomu ne zavidim; - da nikada ne čekam da drugi budu ukoreni zbog zla koje sam ja rekao ili učinio, nego da sebe korim dok se ne popravim; - da nikada ne postignem pobjedu koja bi boljela mene ili moje protivnike; - da pomirim prijatelje koji se srde; - da svom snagom pružim pomoć svima koji je trebaju; - da poštujem samoga sebe; - da krotim u sebi sve što bi moglo izazavati ljutnju; -da nikad ne govorim kako je netko zao ili je zlo učinio, nego da tražim dobre ljude i slijedim njihove stope.

(drevna Euzebijeva molitva - I. stoljeće)

Čaša vode - priča o rješavanju napetosti
Čaša vode - priča o rješavanju napetosti

Jedan predavač govorio je o napetosti.

Podigao je čašu punu vode i upitao slušatelje: “Što mislite koliko je teška ova čaša?”

Zanimljivosti

Židovi su u Isusovo vrijeme smjeli nekoga kamenovati, baciti u vatru, odsjeći glavu, baciti s hridine ili utopiti ali razapinjanje je bilo pridržano Rimljanima.

Humor

davidova_zvijezda_vjeronaukU staroj sinagogi, a može biti da je bilo i u crkvi, polovica okupljenih ustade za vrijeme molitve, a druga polovica ostade sjediti. Zbog toga je nastala takva svađa, da se rabin odlučio posavjetovati sa starcem od 98 godina, koji je bio jedan od osnivača sinagoge. Poveo je starcu predstavnike sukobljenih strana. Onaj koji je stajao za vrijeme molitve upita:”Je li običaj stajati tijekom molitve?” Starac odgovori: “Ne, to nije naš običaj.” Onaj čiji su pristaše sjedili reče: “Je li običaj sjediti za vrijeme molitve?” Starac će: “Ne, to nije naš običaj.” Na to se javi rabin: “Molimo Vas, pomozite! Nastao je pravi sukob, svi viču jedni na druge da ustanu ili sjednu…” “E TO JE NAŠ OBIČAJ!” – reče starac.

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)