Bogati siromah - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

smece_ilustracijaJednoga dana, jedan bogataš dade košaru punu smeća jednom siromahu. Siromah mu se nasmija i ode negdje s košarom. Isprazni je, očisti i zatim napuni divnim cvijećem. Vrati se bogatašu i dade mu košaru. Bogataš se začudi i reče: Zašto mi daješ ovu košaru punu predivnog cvijeća, kad sam ja tebi dao košaru punu smeća? A siromah mu odgovori: SVATKO DAJE ONO ŠTO NOSI U SRCU.

Pregleda: 1178 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Oni koji znaju ne govore
Oni koji znaju ne govore

Učenici su duboko raspravljali o Lao Tseovoj izreci: “Oni koji znaju ne govore! Oni koji govore ne znaju!”

Loše navike - pps
Loše navike - pps
Loše navike - poučna priča ppsLose_navike_poucna_prica_vjeronauk Bogati čovjek zatraži od starog učitelja da mu sina odvikne od loših navika. Učitelj povede mladića u šetnju po vrtu. Poučna priča o opasnosti od loših navika i teškoćama odvikavanja posložena u prezentaciju.

Zanimljivosti

Biblija je do sada prevedena na oko 2 350 svjetskih jezika, a na svijetu postoji oko 6500 jezika. Sa godišnjom prodajom od gotovo 20 milijuna primjeraka knjiga je koja je doživjela najviše izdanja.

Humor

Potuži se katolički svećenik prijatelju rabinu: – Tri stvari ne mogu razumjeti kod vas Židova: vaše stalno micanje i trčkaranje po sinagogi, vašu molitvu povišenim glasom i, konačno, vaše improvizirane sprovode. Rabin mu bez premišljanja odgovori: – Što se tiče nemira u sinagogi, mi se tamo osjećamo kao kod kuće; što se tiče glasnog moljenja – naš Bog je stariji od vašega pa slabije čuje; a što se tiče sprovoda i ja radije sudjelujem na vašima.

Poslovice

Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica)