Osmjeh ništa ne košta Novo!

0 preuzimanja

osmjeh_clipartOsmijeh nas ništa ne košta, a djeluje čudesno. Obogaćuje onoga kome je namijenjen, a ne osiromašuje onoga, koji ga poklanja. Nitko nije tako bogat, niti tako siromašan, da si ga ne bi mogao priuštiti. S njime svatko samo dobija. Osmijeh unosi sreću u dom, pozdrav je prijatelju, pomoć pri sklapanju poslova. Osmijeh je kao odmor za umornoga, putokaz izgubljenomu, sunčana zraka za žalosnoga i najbolji prirodni lijek protiv ljutnje. Ne može ga se kupiti, posuditi ili ukrast, jer ima pravu vrijednost samo kad ga se poklanja.

Pregleda: 1065 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Starci
Starci

- Kako da se ponašamo prema starim ljudima koji su zli? – upitaše starca neka djeca.

Bijeg - poučna priča
Bijeg - poučna priča
Stari je ribar drijemao pored kante pune rakova. Probudi ga prolaznik i reče: Pazi! Rakovi će ti pobjeći! Iskusni starac odgovori: Nema straha! Čim se neki uspe do vrha, za nj se uhvati drugi, a za ovog treći i tako redom. Na kraju svi opet padnu u kantu. Oni se sami pobrinu da nitko ne pobjegne. Poznato je da iz nesreće izlazimo kad jedni drugima pomažemo. Pa ipak, u malim i velikim stvarima pomoć tražimo iskorištavajući druge.

Bruno Ferrero

Zanimljivosti

Maslinski vrt su 1681. od muslimana otkupili Hrvati, braća Branković iz Sarajeva i darovali ga franjevcima na čuvanje.

Humor

Škrtac na umoru, žali se svećeniku, prije ispovijedi, da bi mu bilo lakše otići s ovoga svijeta kada bi mogao ponijeti i svoj novac. Ispovjednik ga tješi riječima: Novac bi Vam tamo ionako izgorio ili bi se rastopio.

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)