Priprema Novo!

0 preuzimanja

racunalo_animacijaNeki je bogati trgovac naručio kod slikara sliku koja je trebala predstavljati samo jednog pijetla, ali što je moguće savršenije.

Poslije narudžbe trgovac je čekao više godina, a da nije slikara niti vidio niti čuo što o njemu. Napokon mu dosadi čekanje i ode vidjeti što je sa slikom. A od slike ništa. Slikar ponudi trgovcu da sjedne, a on se dade na posao. Za četvrt sata slika je bila gotova. Krasna! Umjetnina! Bez prigovora! Trgovac je bio oduševljen, ali zabezeknuo se kad je čuo ogromnu svotu koju se slikar usudio tražiti za posao od samo petnaest minuta. Razljutio se i nije htio platiti. No slikar pokaže na gomilu papira koja je stajala u sobi, velika kao čovjek - na svakom je komadu papira bila slika pijetla. "Ove sam slike", reče "tri godine crtaoda bih se uvježbao i kako bih mogu u tako kratkom vremenu, kao što ste vidjeli, naslikati tako lijepu i savršenu sliku. Moram dakle primiti plaću i za vrijeme moje duge pripreme."

Trgovac je uvidio da slikar ima pravo i platio račun.

Pregleda: 1092 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Ti si moj (čovjek i Bog Stvoritelj)
Ti si moj (čovjek i Bog Stvoritelj)

Veći bankovni račun. Bolja odjeća. Više igračaka. Veće, bolje, više - po tome svijet odlučuje tko je poseban, a tko nije. Tu poruku svednevice slušamo mi i naša djeca ali to nije Božja poruka.

Kome pripada ta uvreda?
Kome pripada ta uvreda?

Ovo je priča o jednom duhovnom učitelju, za kojega se vjerovalo da ga nitko ne može uvrijediti. Neki zapadnjak, provokator, čuvši za njega odlučio ga je izazvati. Po dolasku u njegov hram, počeo je čovjeka vrijeđati i ponižavati na razne načine.

Zanimljivosti

Prema staroj židovskoj legendi gavran je pocrnio jer se nije htio vratiti na Noinu arku nego se ostao hraniti strvinama, a izvorno je bio bijel. Postao je slikom đavla koji ljudima oduzima razum i odvodi ih u paklene tame.

Humor

Poglavica nekoga plemena zatražio krštenje od misionara. Poglavico, imaš dvije žene i prije krštenja bi se trebao odreći jedne – reče misionar. Hoću, ako mi kažeš gdje u Bibliji piše o tome – na to će poglavica. Nitko ne može služiti dvojici gospodara – reče misionar.

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)