Diogenes i novac - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

Diogen_ilustracijaDiogen je uvijek hodao u dronjcima. Najčešće je spavao po trijemovima i predvorjima tuđih kuća. Jednog jutra ga je u predvorju neke kuće gdje je prespavao posjetio jedan ugledni trgovac iz Atene. - Dobro jutro Diogene! - Dobro jutro! - Imao sam jako uspješan tjedan pa sam odlučio da ću ti darovati ovu vrećicu s novcima- - blago zatrese vrećicom u desnoj ruci. Diogen ga pogleda. - Uzmi ga, nema nikakve prevare. Jednostavno želim da bude tvoj. Radi se o mom novcu i darujem ga tebi jer vidim da je tebi sada potrebniji nego meni. - Imaš ga još, zar ne? - Naravno, i to puno. U zadnje sam vrijeme imao puno uspješnih poslova. - I želio bi imati još više nego što sada imaš? - Naravno da bih želio! Kakvo je to pitanje?! - Onda zadrži novac. Tebi je potrebniji nego meni.

Pregleda: 1036 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Izbor - kratka priča
Izbor - kratka priča

Neki je čovjek teško podnosio životne nevolje te se potužio jednom mudrom čovjeku: "Ne mogu više! Život mi je postao nepodnošljiv."

Bogataš i siromah
Bogataš i siromah

Živio jednom neki bogat čovjek. Bio je široke ruke i rado je pomagao drugima. Do njega je imao kućicu siromah koji se u životu nije nagledao obilja, nego što je imao, raspoređivao bi tako da što bolje poveže kraj s krajem.

Zanimljivosti

Ispred ikone Marijina Navještenja na otoku Tinos u Grčkoj mora jednom u životu proći svaki Rom pravoslavne vjere. Glavnom ulicom do svetišta, 800 metara prolaze uglavnom na koljenima ili puzeći. Katolici ovo pravoslavno svetište nazivaju Egejskim Lurdesom.

Humor

Novi zatvorski kapelan svoju prvu propovijed u zatvorskoj kapeli započe riječima: Drago mi je vidjeti vas ovdje okupljene u tako velikom broju…

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)