Račun majčinske ljubavi Novo!

0 preuzimanja

majka_ilustracija1Jedne večeri, dok je majka pripremala večeru, njezin sin jedinac ušao je u kuhinju s omotnicom u ruci. Ozbiljna izraza lica, predao je majci omotnicu u kojoj je bio pažljivo napisan, i brižno presavijen list papira. Šest puta odnio smeće: 6 KUNA. Tri puta donio kruh i mlijeko: 9 KUNA. Četiri puta obrisao suđe: 5 KUNA. Čuvao sestricu (3 popodneva): 30 KUNA 6 puta pospremio svoju sobu: 20 KUNA Prašina, cvijeće i druge sitnice: 10 KUNA UKUPNO: 80 KUNA. Majka je brižno pogledala sina u oči. Kroz glavu su joj prolazila sjećanja. Uzela je novčanik i bez riječi platila. Zatim je uzela onaj papir i na poleđini napisala: Kuhala za njega 9 godina: 0 KUNA. Bdjela kad je bio bolestan 100 noći: 0 KUNA. Brisla mu suze – mnogo puta: 0 KUNA. Učila s njim iz dana u dan – 3 godine: 0 KUNA. Prala, peglala, čistila za njega – 9 godina: 0 KUNA. UKUPNO: 0 KUNA. Kad je završila, s osmjehom je dala papir dječaku. Nakon što je dječak pročitao ono što je majka napisala, oči su mu se napunile SUZAMA. Okrenuo je papir i na svoj račun napisao velikim tiskanim slovima: "PLAĆENO". Zagrlio je majku i poljubio je u obraz. Kada u osobnim i obiteljskim odnosima počnemo činiti račune gotovo je. Ljubav ili je besplatna ili nije ljubav!

Pregleda: 991 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Čestit Božić ili sretan Božić?
Čestit Božić ili sretan Božić?

Rijetko se tko posljednjih desetljeća nije našao u situaciji da pri čestitanju Božića ne zna koji pridjev upotrijebiti, čestit ili sretan. Ne želimo biti isključivi jer se posljednjih godina upotreb­ljavaju oba načina čestitanja (i sretan Božić i čestit Božić), te su time na neki način oba legi­timna, a s vremenom će se zadržati onaj koji govornicima bude bliži i razumljiviji.

Loše navike - poučna priča
Loše navike - poučna priča
tresnja_stablo_ilustracijaBogati čovjek zatraži od starog učitelja da mu sina odvikne od loših navika. Učitelj povede mladića u šetnju vrtom. Zaustavi se na jednom mjestu i zatraži od mladića da iščupa malu biljku što je rasla nedaleko od mjesta na kojem su stajali. Mladić zahvati biljku palcem i kažiprstom i iščupa je iz zemlje. Učitelj zatim zatraži da iščupa malo veću biljku od te. Mladić malo jače povuče i iščupa i nju. “A sada iščupaj ovu”, reče učitelj, pokazujući na jedan grm. Mladić je morao upotrijebiti svu svoju snagu da bi je iščupao, ali mu i to pođe za rukom. “A sada iščupaj ovu”, reče starac, pokazujući na drvo trešnje. Mladić obuhvati rukama stablo i počne ga čupati iz zemlje. Ali stablo ni da se pomakne. “Pa ovo je nemoguće”, reče mladić zadihano. “E tako ti je i s lošim navikama”, reče mu stari učitelj. “Kada su mlade, lako ih se riješiti, ali kad se razviju teško ih je iskorijeniti.” autor nepoznat

Zanimljivosti

Dizajn odora papine Švicarske garde pripisuje se Michelangelu osobno.

Humor

Na godišnjem susretu misionara franjevac ponosno reče isusovcu: “Ove sam godine krstio 328 novorođenčadi.” Isusovac odvrati: “Nije loše, ja sam ove godine obratio samo plemenskog poglavicu i vrača.”

Poslovice

Ljudi se poznaju po znoju i po danoj riječi. (Arapska)