Razlomljena krunica Novo!

0 preuzimanja

krunica-ilustracija-vjeronaukUhitili su je i osudili. Prije nego su je odveli u zatvor dopustili su joj da se oprosti od svojih prijateljica. Ona uze svoju krunicu i svakoj od njih dade dio. Sebi je zadržala križić. Njemu, svome Gospodinu, predala je u ruke svoje časove. Njezine su joj prijateljice trebale u tome pomoći – moliti skupa s njom. No, one su bile slabe. Zatajile su svoju vjeru. Nakon nekoga vremena skupile su se na samotnom mjestu. Sastaviše krunicu i poslaše je u zatvor. Osjećaj da su se radi nje ponovno skupile i poslale joj krunicu veoma ju je obradovao i ojačao. Ispovjedivši opet svoju čvrstu vjeru, predala je svoj mladi život...

autor nepoznat

Pregleda: 1061 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Priča o kruhu i nogometu
Priča o kruhu i nogometu

Toga predvečerja u jednoj ulici u predgrađu velikoga grada uzavrelo je kao u kotlu. Vriska, galama, pravdanje i poneka teška riječ za dječja usta. Dječaci su igrali nogomet, a umjesto lopte naganjali su staro pecivo koje je Ivan našao pored kante za smeće.

Košulja sretnog čovjeka
Košulja sretnog čovjeka

Neki kralj bijaše jako teško bolestan i obeća dati polovicu svoga bogadstva onomu koji bi ga ozdravio. Osvanuše mnogi mudraci sa svojim savjetima. Ali bez uspjeha.

Zanimljivosti

Ispred ikone Marijina Navještenja na otoku Tinos u Grčkoj mora jednom u životu proći svaki Rom pravoslavne vjere. Glavnom ulicom do svetišta, 800 metara prolaze uglavnom na koljenima ili puzeći. Katolici ovo pravoslavno svetište nazivaju Egejskim Lurdesom.

Humor

Novi zatvorski kapelan svoju prvu propovijed u zatvorskoj kapeli započe riječima: Drago mi je vidjeti vas ovdje okupljene u tako velikom broju…

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)