Odriješena deva Novo!

0 preuzimanja

deva_clipartNeki je učitelj putovao s učenikom koji je bio zadužen da se kroz pustinju brine za devu. Jedne večeri, kad su došli do nekog svratišta, učenik oslobodi devu, a sav umoran baci se na postelju da usne. Ipak, prije toga izreče kratku molitvu: "Bože moj, molim te, čuvaj mi devu. Tebi je povjeravam! Ujutro deve nigdje nije bilo. "Gdje je deva?" Upita učitelj ljutito. "Ne znam", odgovori učenik. "Moraš pitati Boga. Sinoć sam bio toliko umoran da nisam stigao zavezati životinju, ali sam u molitvi Bogu preporučio da je čuva. Nije moja krivnja ako je pobjegla ili su je lopovi ukrali. Izričito sam molio Boga da bdije. On je odgovoran, kako me i ti stalno učiš da imamo puno pouzdanje u njega." A učitelj uoči zabludu i pouči učenika: "Ti, istina, moraš imati puno pouzdanje u Boga, jer Bog nema drugih ruku osim tvojih!"

Priče o pahuljici - Ljudevit Anton Maračić

Pregleda: 1079 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Uspjeh ili promašaj
Uspjeh ili promašaj

edison-zaruljaUspjeh ili promašaj?

Thomas Edison je isprobao 2000 različitih elemenata kako bi saznao koji najbolje odgovara za žarnu nit u žarulji. Kada niti jedan od isprobanih nije ispunio očekivanja njegov pomoćnik se požalio: "Sav naš trud je bio uzaludan. Nismo ništa otkrili."

Edison je vrlo samouvjereno odgovorio: "Oh, prešli smo dugi put i naučili puno toga. Sada znamo da postoji 2000 elemenata koje ne možemo koristiti za izradu žarulje."

tekst preuzet sa: hr.facebook.com

Tko sam ja
Tko sam ja

tko_sam_ilustracijaJesam li ja ruka... Ako nemam ruke, opet sam ja Jesam li noga... Ako nemam noge, opet sam ja U nekoliko godina svaka se stanica u meni promijeni Tijelo je kuća moja Kad se sruši Izađem To sam ja

Zanimljivosti

Za pročitati Stari zavjet treba otprilike 38 sati, a za Novi zavjet 11 sati. kada bi čitali glasno, uobičajenom brzinom govora trebalo bi 70 sati i 40 minuta za čitanje cijele Biblije.

Humor

Noa, možda je ipak bolje da ribe ostanu u vodi?!?

Poslovice

Ljudi se poznaju po znoju i po danoj riječi. (Arapska)