Stručnjak - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

Einstain_3d_animacijaNeki je čovjek odlučio: "Želim sve upoznati i, bude li potrebno, obići ću cijeli svijet." I krenuo on na put oko svijeta. Od najpoznatijih učitelja učio je zemljopis, povijest i niz drugih znanja. Otkrio je tehničko umijeće, oduševio se za matematiku i ovladao informatikom. Sve što je otkrio i naučio pohranio je na diskove, videokasete, CD-e i DVD-e. Kući se vratio zadovoljan i sretan. Govorio je: "Sada sve znam." Nakon nekoliko dana posjetio je učena i nadaleko poznata mudraca. Htio je provjeriti prikupljeno znanje usporedivši ga s mudračevim. Bacili su kocku da odluče tko će prvi postaviti pitanje. Kocka je izabrala mudraca, koji upita: "Što znaš o prijateljstvu?" Čovjek zanijemi, ustade i izađe bez riječi. Još i danas obilazi svijetom...

Pregleda: 969 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Sunčati dušu - kratka priča
Sunčati dušu - kratka priča

Neki misionar iz Papue Nove Gvineje zapazi kako jedan od njegovih novokrštenika, ponosni poglavica plemena Kanaka, na kraju svake mise dolazi pred svetohranište i tamo dugo ostaje uspravan kao svijeća, razgolićenih grudi.

Duša kao more
Duša kao more

"Neki se čovjek stalno osjećao pritisnut tegobama svagdašnjeg života, pa se potužio duhovnom učitelju:

- Ne mogu više! Život mi je postao nepodnošljiv!

Zanimljivosti

Dizajn odora papine Švicarske garde pripisuje se Michelangelu osobno.

Humor

Na godišnjem susretu misionara franjevac ponosno reče isusovcu: “Ove sam godine krstio 328 novorođenčadi.” Isusovac odvrati: “Nije loše, ja sam ove godine obratio samo plemenskog poglavicu i vrača.”

Poslovice

Ljudi se poznaju po znoju i po danoj riječi. (Arapska)