Obavijest - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

Kip_Srca_Isusova Put do crkve vodio je kroz selo. Starica je žurila oborena pogleda, mrmljajući molitvu i krišom pogledavajući ljude. „Nevaljalci… pijandure… zavodnice… lopovi… lijenčine…“ Ubrzavala je korak da je molitva umiri. Jednoga je dana htjela ući u crkvu, no vrata bijahu zatvorena. Pokucala je. Uzalud. Na vratima je pisalo: „Ja sam tu vani.“

Pregleda: 999 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Sve zavisi u čijim je rukama
Sve zavisi u čijim je rukama

Košarkaška lopta u mojim rukama vrijedi oko $19. Košarkaška lopta u rukama Michaela Jordana vrijedi oko $33 milijuna Ovisi u čijim se rukama nalazi Bejzbol lopta u mojim rukama vrijedi oko $6.

Mladost svijetu a starost Bogu
Mladost svijetu a starost Bogu

ZAR ĆEMO MLADOST DATI SVIJETU A STAROST BOGU

svecenik_kolarKad sam bio osnovnoškolac, ministrant, jednom mi je poslije Službe Božje u sakristiji bio prišao o. Krsto i upitao me bih li možda želio poći u sjemenište. Ja sam kazao otprilike da sam nakanio poći u vanjsku gimnaziju, a tek poslije bih eventualno vidio, a na što je o. Krsto promrmljao: "Zar ćemo mladost dati svijetu, a starost Bogu?"

Čudno je zašto se toga sjećam. U tom se razgovoru nisam bio osjetio krivim, a niti mi je u tom trenutku ova misao imala neku mudrost. Čak mi se činila i glupom.

No, kako je vrijeme mladosti prošlo i kako sam sada ostarjeli profesor koji se tek u posljednje vrijeme osjeća zauzetijim katoličkim laikom, to mi sve više počinje smetati propušteno vrijeme i sve glasnije i glasnije i glasnije čujem tu davno rečenu rečenicu: "Zar ćemo mladost dati svijetu, a starost Bogu?"

(mr. Dario Miletić)

Zanimljivosti

Dizajn odora papine Švicarske garde pripisuje se Michelangelu osobno.

Humor

Na godišnjem susretu misionara franjevac ponosno reče isusovcu: “Ove sam godine krstio 328 novorođenčadi.” Isusovac odvrati: “Nije loše, ja sam ove godine obratio samo plemenskog poglavicu i vrača.”

Poslovice

Ljudi se poznaju po znoju i po danoj riječi. (Arapska)