Leptir i cvijet - priča o providnosti Novo!

0 preuzimanja

kaktus-ilustracija-clipartJednoga dana čovjek zamoli Boga za jedan cvijet i jednog leptira. Umjesto toga Bog mu dade kaktus i gusjenicu. Čovjek se ražalostio. Onda pomisli: Bog se ipak brine o svijetu... Nakon nekog vremena ode on pogledati što se dogodilo s kaktusom i sa gusjenicom, na koje je već bio gotovo zaboravio. Iz neuglednog, bodljikavog kaktusa izbio je veličanstven cvijet. a ružna se gusjenica pretvorila u prekrasnog leptira. Bog uvijek čini dobre stvari. On ih uvijek čini na DOBAR način, I ONDA KAD NAM SE ČINI DA JE POGRIJEŠIO. Ako ga nešto moliš, a dobiješ drugo IMAJ U NJEGA POVJERENJA. Možeš biti siguran da će ti u pravom trenutku dati baš ono što trebaš. Jer ono što želiš nije uvijek ono što ti treba! Bog uvijek odgovara na naše molitve, zato mu se i dalje obraćaj bez sumnji i mrmljanja... današnja BODLJIKA... ... sutra je CVIJET!

Pregleda: 1702 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Mudrost Aboridžina
Mudrost Aboridžina

Praaustralci ili Aboridžini su u prošlosti bili lutajući narod. Osim onoga što su nosili na sebi ili u rukama, ništa nisu posjedovali.

Nisu se vezivali za predmete. Hranu nisu nalazili slučajno.

Poziv
Poziv

interes_ilustracija_clipart"Ne zanima me od čega živiš. Želim znati za čim žudiš i imaš li hrabrosti snivati o ispunjenju želja srca svoga.

Ne zanima me koliko ti je godina. Želim znati jesi li spreman riskirati da ispadneš budala zbog ljubavi, zbog svojih snova, zbog ove pustolovine koju nazivamo životom.

Ne zanima me koji planeti djeluju na tvoj mjesec. Želim znati jesi li stigao do središta vlastite boli, jesu li te životna razočaranja otvorila ili si se skrutio i zatvorio od straha da ponovno ne osjetiš bol. Želim znati jesi li u stanju trpjeti bol, moju i svoju, a da je pritom ne moraš skrivati ili ublažavati ili izbrisati. Želim znati znaš li se radovati, zbog mene ili sebe, i možeš li divlje zaplesati i pustiti da te ekstaza preplavi sve do vrškova prstiju, a da nas pritom ne upozoravaš neka budemo pažljivi, realni, svjesni ljudskih ograničenja.

Ne zanima me je li priča koju mi pričaš istinita. Želim znati jesi li spreman razočarati drugoga kako bi bio iskren prema sebi; jesi li spreman podnijeti optužbe za izdaju, a pritom ne iznevjeriti sebe; možeš li biti izdajica i samim time vrijedan povjerenja. Želim znati jesi li u stanju vidjeti ljepotu, pa i ako nije lijepa, svakoga dana, i možeš li svoj život nadahnjivati njezinom prisutnošću. Želim znati jesi li dovoljno snažan da živiš s neuspjehom, svojim i mojim, i da svejedno stojiš na rubu jezera i ushićeno vičeš prema srebrnom punom mjesecu: "To!"

Ne zanima me gdje živiš i koliko novaca imaš. Želim znati jesi li sposoban ustati, nakon noći ispunjene tugom i očajem, umoran i do kostiju izubijan, i učiniti sve što je potrebno kako bi nahranio svoju djecu.

Ne zanima me koga poznaješ i kako si dospio ovamo. Želim znati hoćeš li i dalje sa mnom stajati u žaru vatre i ne posustajati.

Ne zanima me gdje si ili što ili s kim si studirao. Želim znati što te u tebi samom gura naprijed u trenutcima kad se sve ostalo ruši. Želim znati možeš li biti sam sa sobom i voliš li uistinu osobu koja jesi u trenucima praznine."

Oriah Mountain Dreamer

Zanimljivosti

Najstariji i najpotpuniji primjerak Starog i Novog zavjeta je Codex Vaticanus iz 4. st., čiji se original čuva u Vatikanskoj biblioteci. Nastao je u Aleksandriji u Egiptu a pisan je grčkim jezikom na pergameni i teži gotovo 30 kg.

Humor

Mali Ivica je 6 godina stariji od svoje sestrice. Jednog dana, plačući se požali majci: – Mammaaa, seka me povukla za kosu…. – Ivice, tvoja seka još ne zna da to boli, još je mala… Malo kasnije, opet plač. Ivica izlazi iz sobe i veli majci: – Znaš ono što si mi rekla? … Sad zna!…

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)