Molitva sv. Tome Akvinskog - prije umnog rada Novo!

0 preuzimanja

[caption id="attachment_3855" align="alignleft" width="169"]Toma_Aquinski sv. Toma Aquinski[/caption] “Neizrecivi Stvoritelju, koji si iz riznice svoje mudrosti odredio tri hijerarhije anđela i postavio ih na nebu u čudesnom redu, koji si prekrasno rasporedio dijelove svemira, Ti, kažem, koji se zoveš istinsko vrelo svjetla i mudrosti i uzvišen izvor, udostoj se uputiti zraku svoje jasnosti u tamu mog uma, uklanjajući od mene dvostruki mrak u kojem sam rođen, mrak i grijeha i neznanja. Ti koji jezik nejačadi činiš rječitim, pouči moj jezik i položi na moja usta milost Tvoga blagoslova. Daj mi oštroumnost u shvaćanju, trajnost u pamćenju, vještinu i lakoću u učenju, temeljitost u tumačenju i obilnu milost govora. Pripravi početak, upravljaj napretkom i upotpuni završetak, Ti koji si pravi Bog i Čovjek, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.” (s latinskog preveo Ivan Zelić)
Pregleda: 1327 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Živjeti svaki dan - kratka poučna priča
Živjeti svaki dan - kratka poučna priča

Priča govori o čovjeku koji je krenuo na hodočašće kako bi susreo svetoga pustinjaka i zamolio ga za savjet. Kad ga je susreo upitao ga je: - Ako bi ti ostao samo jedan dan života, kako bi ga proživio?

Samo biseri
Samo biseri

Jedne večeri dva trgovca biserjem u isto vrijeme stigla su u konačište za karavane u pustinji. Obojica su bila zbunjena zbog nazočnosti drugoga, i dok je jedan od njih rastovarivao devu, nije mogao odoljeti napasti da mu, kao slučajno, na zemlju padne veliki biser.

Zanimljivosti

Brazilac Cafu, jedini nogometaš u povijesti koji je igrao u čak tri finala World Cupa, pravim imenom je Marcos Evangelista de Moraes.

Humor

Ivica se žali liječniku: “Doktore, pričam u snu.” “Pa to nije strašno.”- odgovori liječnik. “Kako nije kad mi se cijeli razred smije.”

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)