Svađa dvojice monaha Novo!

0 preuzimanja

srednjovjekovni-redovnik-stolBila jednom dva monaha, koji su punih četrdeset godina živjeli u istom samostanu, a da se nijednom nisu posvađali. Jednog dana jedan kaže drugome: - Ne misliš li da bismo se trebali bar jednom posvađati? Ovaj mu uzvrati: - Zašto ne? Oko čega ćemo se svađati? - Mogli bismo oko ovoga kruha - predloži prvi. - U redu, svađajmo se oko kruha. Kako se to radi? Ovako - rekao je prvi – “Ovaj kruh je sada moj. Što ćeš sad?” - Zadrži ga onda - rekao je drugi monah.

Pregleda: 1775 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Ljubav kao višnje
Ljubav kao višnje

Dobro je li tebi jasno da se ti i ja stalno svađamo ni oko čega? Po cijele dane se svađamo.

Paco, vrati se kući
Paco, vrati se kući

U malom španjolskom gradiću čovjek po imenu Jorge žestoko se posvađao sa svojim mladim sinom Pacom. Slijedećeg je dana Jorge otkrio da je Pacov krevet prazan - momak je pobjegao od kuće. Prepun grižnje savjesti Jorge je preispitao svoju savjest i shvatio da mu je sin važniji od svega ostaloga.

Zanimljivosti

Najveće zvono u Hrvatskoj, zvono zagrebačke katedrale, teško je gotovo 6 tona.

Humor

Potuži se katolički svećenik prijatelju rabinu: – Tri stvari ne mogu razumjeti kod vas Židova: vaše stalno micanje i trčkaranje po sinagogi, vašu molitvu povišenim glasom i, konačno, vaše improvizirane sprovode. Rabin mu bez premišljanja odgovori: – Što se tiče nemira u sinagogi, mi se tamo osjećamo kao kod kuće; što se tiče glasnog moljenja – naš Bog je stariji od vašega pa slabije čuje; a što se tiče sprovoda i ja radije sudjelujem na vašima.

Poslovice

Djeca dobivaju udarce koji pripadaju roditeljima. (Talijanska)