Mreža ljubavi - kratka poučna priča o opraštanju Novo!

0 preuzimanja

Žena nekog ribara počinila je preljub s nekim mornarom. Prema običaju te zemlje trebalo ju je baciti s neke visoke klisure. No, u noći prije izvršenja prevareni suprug se popne na stijenu litice. Od jakih konopa napravi mrežu iznad ponora, pa je ispuni travom, spužvom i slamom. Kad je sljedećeg jutra izvršena kazna, padne žena s litice, no zahvati je mreža ljubavi njenog muža.

Wermer Bergengruen

Bog nam je svojom smrću na križu ispleo mrežu ljubavi. Zapitajmo se: Pletemo li ili kidamo mreže jedni drugima?

Pregleda: 2793 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

O srditosti i opraštanju
O srditosti i opraštanju

Jedan je opat običavao na vrlo zoran način poučavati mlađe učenike. Tako je svakog jutra bacao kamen na jedan kip koji je predstavljao pogansko božanstvo u ruševinama obližnjeg rimskog hrama.

Intervju s Gospodinom
Intervju s Gospodinom

Sanjao sam da imam intervju s Gospodinom. - A tako, ti bi me htio intervjuirati?, reče Gospodin. - Ako imaš vremena?- rekoh. On se nasmiješi: Moje je vrijeme vječnost. Što si me namjeravao pitati? Što Te najviše iznenađuje kod ljudi?

Zanimljivosti

Svakog dana rodi se 364 321 beba a umre 147 137. Dakle planeta je svakoga dana bogatija za 217 184 čovjeka.

Humor

Susreo isusovac kapucina, i ubrzo se među njima razvio duhovni razgovor. Isusovac ciljajući na kapucinovu bradu reče: “Kažu da je i Juda nosio bradu?” Na to će njemu kapucin: “Nije sigurno da je Juda nosio bradu, ali je sigurno da je bio iz družbe Isusove.”

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )