Kraljevi Novo!

0 preuzimanja

kralj_animacija Engleski kralj Karlo IV. jednom je posjetio neku visoku školu u Londonu. Upravitelj škole, gospodin Busbee, upravo je u razredu držao predavanje o pjesmi "Oblak" Williama Wordswortha. O prekrasnoj pjesmi, koja zanosi čitatelja i slušatelja do ekstaze.

Dok je Busbee govorio o "Oblaku" svojim učenicima, kralj je prolazio terasom. Upravitelj nije ustao, niti je podigao ruku prema kralju u znak poštovanja. On to nije učinio zato što je bio udubljen u svoj rad - posve je utonuo u stanje zaborava, poistovjetio se sa svojim predmetom i nije primjećivao ništa drugo.

Kad je zvono odzvonilo kraj sata, neki su učitelji prišli Busbeeju i rekli mu: - Izgubit ćeš posao! - Zašto? - upitao je on. - Nisi pozdravio Njegovo Veličanstvo, kralja. Zbilja, zašto nisi prekinuo predavanje dok je prolazio? - Jedan je kralj prolazio hodnikom, a u mojoj učionici nalazilo se četrdeset kraljeva. Nisam ih mogao zapostaviti - odgovorio je Busbee.

Pregleda: 1190 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 19. 11. 2019.

Slični dokumenti

Okrutna priča - o krađi
Okrutna priča - o krađi

Neki je dječak počeo krasti.

Saznalo se to i njega uplaši pomisao na oca koji bijaše pošten i cijenjen čovjek.

Hodočasnik
Hodočasnik

U lijepu dvorcu od kojega nije ostao ni kamen na kamenu živio nekoć vrlo bogat vitez. Mnogo je novaca potrošio da uresi dvorac; malo je kome dobra činio. Prolazio onuda siromašni putnik hodočasnik.

Zanimljivosti

Rimljani su kaznu razapinjanja preuzeli od Kartažana, a ovi pak od Perzijanaca. Primjenjivali su je za krađu, umorstvo, izdaju, pobunu, političke ustanike ali isključivo za građane drugog reda, nikako za Rimljane.

Humor

Ispovjednik starijem gospodinu: – “U paklu će biti plač i škrgut zuba!” – “Ne brinem se jer plakati ne znam, a zubi su mi već davno poispadali.” – ovaj će na to.

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)