Kvaliteta knjige Novo!

0 preuzimanja

knjiski_moljac_ilustracijaKada su pitali Aristotela «kako donijeti sud o kvaliteti neke knjige, odnosno napisanog», odgovorio je: - Prvo je bitno vidjeti je li autor kazao sve ono što je morao kazati, zatim je li kazao samo ono što je trebao kazati, i na kraju, je li to kazao onako kako je to trebao kazati! Bojim se da bi rijetko koja knjiga ili zapis općenito uspješno prošao Aristotelov kriterij.

autor nepoznat

Pregleda: 732 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Bajka o jednom mišu - poučna priča
Bajka o jednom mišu - poučna priča

Jednoga dana, miš je gledao kroz pukotinu na zidu farmera i njegovu ženu kako otvaraju paket. Kakvu hranu bi to moglo sadržavati? - pitao se. Ali kad je otkrio da je u pitanju mišolovka, bio je užasnut.

Anjana, brižni čimpanza - istinita priča
Anjana, brižni čimpanza - istinita priča

Na Institutu za ugrožene vrste u Južnoj Karolini u SAD-u, za vrijeme uragana Hannah koji je danima bjesnio u rujnu 2008., dva bijela tigrića ostala su bez majke.

Zanimljivosti

Aja Sofija u Istambulu stoljećima je bila najveća kršćanska crkva na svijetu. Sagrađena je u 6. st., a godine 1453. je pretvorena u džamiju kojoj su dograđena 4 minareta.

Humor

Doživjela žena kliničku smrt. Pita ona sv. Petra može li vidjeti muža prije nego što se ponovno vrati na zemlju. – Daj mi neke podatke da ga lakše nađem? Ime, vjera, zanimanje, koliko ste bili u braku? na to će Petar. – 50 godina smo bili u braku. – Ah, on je onda među mučenicima.

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )